kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"3 milyon çocuk ölümle savaşıyor"

Giriş Saati : 05.09.2008 12:57
Güncelleme : 05.09.2008 23:55
Yeni Haber
BM Çocuk Fonu UNICEF'e göre, Afrika Boynuzu'nda yaklaşık 3 milyon çocuk yetersiz beslenme ve hastalıklar nedeniyle ölümle karşı karşıya bulunuyor.

UNICEF tarafından yayınlanan raporda Etiyopya, Somali, Eritre, Kenya, Uganda ve Cibuti'de 14 milyondan fazla insanın durumunun ciddi olduğu belirtildi.

UNICEF'in Doğu ve Güney Afrika Sorumlusu Per Engebak, yaptığı açıklamada, insanların hayatta kalabilmeleri için güçlü ulusal yönetimlere ihtiyaç duyulduğunu, ayrıca daha fazla uluslararası yardımın hızlı bir şekilde gerekli bölgelere ulaştırılması gerektiğini söyledi.

Öncelikli olarak çocukların ciddi ölüm riskleri altında bulunduğunu belirten Engebak, "Bu insanların hayatlarını kurtarmak için zaman hızla tükeniyor" dedi.

Raporda, Etiyopya ve Somali'nin, hastalık ve yetersiz beslenme konusunda bölgenin yardıma en çok muhtaç olan ülkeleri olduğu belirtiliyor. Etiyopya'daki kuraklığın, yükselen gıda ve petrol fiyatlarıyla bir araya gelmesi neticesinde 4.6 milyon kişinin karnını doyuramadığı, 75 bin çocuğun ise yetersiz beslenmeden dolayı ciddi rahatsızlıklar içinde olduğu ifade ediliyor.

Raporda Somali'nin de benzer problemler yaşadığı, bunlara ilaveten ülkede yaşanan iç savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık 1 milyon kişinin de yardıma muhtaç olduğu belirtiliyor.

İHA