kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Giriş Saati : 05.09.2008 17:19
Güncelleme : 05.09.2008 18:42
Yeni Haber
Ramazan ayının ilk cuma günü ziyarete açılan kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde dualarla ziyarete açılan ve Hazreti Muhammed'in vasiyetiyle Veysel Karani'ye bırakılan, 1851'de de Sultan Abdülmecit tarafından İstanbul'a getirilen Hırka-i Şerif'i görmeye çok sayıda vatandaş geldi.

Kadın ve erkeklerin ayrı kapılardan alındığı ziyaret alanında uzun kuyruklar oluştu.

KUTSAL EMANETLER ZİYARETE AÇILDI


Beyazıt'taki Türk Vakfı Hat Sanatları Müzesi'nde bulunan ve aralarında Hazreti Muhammed'in saç ve sakal-ı şerifleri, zıbın-ı saadeti ile kabir topraklarının yer aldığı kutsal emanetler, ziyarete açıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün İstanbul Beyazıd Meydanı'ndaki 2. Beyazıd Medresesi'nde yer alan dünyanın ve Türkiye'nin tek Hat Müzesi olan Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi'ndeki kutsal emanetler, ramazan boyunca görülebilecek.

Kutsal emanetler, her yıl ramazan ayının ilk cuma günü, Yusuf isimli mimar tarafından inşa edilen klasik Osmanlı medrese mimarisi özelliği gösteren 2. Beyazıd Medresesi'nin Darülkurra kısmında sergileniyor.

Ramazan ayı boyunca pazar ve pazartesi günleri dışında 09.00-16.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilecek olan kutsal emanetler arasında, ''Hz. Muhammed'e ait Sakal-ı Şerif, Saç-ı Şerif, kabir toprakları, Zıbın-ı Saadetleri, Kuşağı Şerifi'nin bir parçası, Kabe kapısı örtüsü, kırmızı Kabe iç örtüsü, Makam-ı İbrahim örtüsü, Kabe'yi çeviren yazı kuşağı parçası, ipek sıra saten, kendinden desenli siyah renkte jakarlı Kabe örtüsü, Mekke, Medine, Mina, Müzdelife, Arafat Dağı'nı tasvir eden minyatürler, 3. Sultan Ahmed, 2. Mahmud, Sami Efendi ve İbrahim Nesafe'nin hat levhaları ile Laleli Camisinin şamdanları sergileniyor.''

(AA)