kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Gül ile bir kez daha gurur duyduk"

Giriş Saati : 05.09.2008 11:44
Güncelleme : 05.09.2008 19:12
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a gideceğini açıklaması, Ermeni asıllı Türk vatandaşlarını mutlu etti. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın davetini kabul eden Cumhurbaşkanı Gül'ün, son derece cesur ve akılcı bir karar aldığını vurgulayan Agos Gazetesi yazarı Sevan Nişanyan, "Cumhurbaşkanımızla bir kez daha gurur duyduk" dedi.

Sarkisyan'ın davetine geç cevap verdiği için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ayıplayamayacaklarının altını çizen Nişanyan, "Türkiye çakal dolu bir ülke. Ondan korktu biraz herhalde" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün bundan sonra daha cesur ve daha aklı başında karar alma gücünü kendinde bulmasını dileyen Sevan Nişanyan, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı Gül, yıllar boyunca Türkiye'de kangren, kanser haline gelmiş, aptalca bir takım politikalara konu olmuş bir konuda, mantıklı, aklı başında bir insanın vereceği bir karar vermiştir."

Aklın yolunun bir olduğunu söyleyen Nişanyan, "Türkiye'de maalesef düşünen ve kafası olan kişilere pek fazla değer verilmiyor. Maalesef bu yüzden bundan 20 sene önce alınması gereken kararlar hala sürüncemede bırakılıyor. Aynı şeyi Kıbrıs'ta, Güneydoğu'da görüyoruz. Çağdışı fikirlere sahiplerin emrinde maymuna dönmüştür Türkiye" diye konuştu.

(CİHAN)