kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'li Tomanbay partisinden istifa etti

Giriş Saati : 05.09.2008 14:28
Güncelleme : 05.09.2008 15:57
Yeni Haber
CHP'de Demokratik Değişim Hareketi adıyla muhalefet çalışması yürüten CHP eski Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, CHP'den istifa etti. İstifa dilekçesinde CHP yönetimini eleştiren Tomanbay'ın, önümüzdeki hafta DSP'ye katılacağı öğrenildi.

CHP yönetimine muhalif isimlerden önceki dönem Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, 1969 yılında üye olduğu CHP'den istifa etti. Bir süredir CHP'de Demokratik Değişim Hareketi adıyla muhalefet çalışması yürüten Prof. Dr. Tomanbay, istifa dilekçesini noter kanalıyla CHP Genel Merkezi'ne gönderdi.

Bir sayfalık istifa dilekçesinde parti yönetimini suçlayan Tomanbay, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletinin kurucusu CHP'nin son yıllarda "yöneticilerin parti içi iktidarlarını koruma kompleksine düşmeleri" nedeniyle tümüyle halktan koptuğunu öne sürdü. Tomanbay dilekçesinde özetle şunları belirtti:

"Bunun sonucunda da ülkemizdeki tüm gerici ve çağdışı gelişmelere karşı toplumsal sigorta olma işlevini yerine getiremeyerek, rejimimizi tehlikeye düşüren gelişmeleri engelleyememiş ve hızla erimeye başlamıştır. Bu olumsuz gelişmelerin altında CHP'nin, Deniz Baykal ve arkadaşları tarafından demokrasiyi hiçe sayan, hukuku ve adaleti ayaklar altına alan, parti içi demokrasiyi yok eden, tek adam anlayışı ile diktatörce yönetilmesi yatmaktadır. Parti içi anti-demokratik uygulamalar Genel Başkan Deniz Baykal ve arkadaşlarının parti içi iktidarlarını korumalarına, buna karşılık halk katında saygınlıkları ile güvenilirliklerini ve sevilmelerini yitirmelerine yol açmıştır. Bu anti demokratik yönetim anlayışı sonucunda bugün CHP içinde ortak aklı egemen kılarak ülkemizin devasa sorunlarına siyaseten gerçekçi çözümler üretme olanağı kalmamıştır. CHP bir siyasi parti olarak, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkan ve laik-demokratik cumhuriyetimizden yana olan herkesi kucaklayarak bir toplumsal güç birliği oluşturacağına, çok sayıda Atatürkçü ve ilerici insanımızı dışlayarak partiden uzaklaştıran, ülkemizin hiçbir sorununa çağdaş sosyal demokrat çözümler üretemeyen ve çare olamayan ve bu yüzden de ülkemizin önünü açacağına tıkayan bir parti durumundadır. Türkiye'mizin birliği ve dirliği için yeni bir anlayışa gereksinim vardır. CHP'nin bugünkü yöneticileri bu anlayışı benimseyecek ve yaşama geçirecek durumda değildir. Bu nedenle 1969 yılında gençlik kollarına üye olarak katıldığım ve birçok kademesinde başkan, üye ve milletvekili olarak onurla çalıştığım partimden üzülerek istifa ediyorum."

DSP'YE KATILACAK

CHP'den istifa eden Tomanbay'ın önümüzdeki hafta DSP'ye katılacağı öğrenildi. Tomanbay'ın, geçtiğimiz hafta DSP Genel Merkezi'nde DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i ziyaret ettiği ifade edilirken, Tomanbay'ın yanı sıra muhalif bazı CHP'lilerin de önümüzdeki haftalarda DSP saflarına geçeceği belirtildi.

(ANKA)