kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsveç'te ilkokul öğrencilerine bedava kahvaltı

Giriş Saati : 05.09.2008 10:12
Güncelleme : 05.09.2008 23:55
Yeni Haber
İsveç'te temel eğitimin ilk yıllarında bütün ilkokul öğrencilerine bedava kahvaltı verilmesi gündeme geldi.

Meseleyi meclise taşımayan hazırlanan Sosyal Demokrat Parti milletvekilli Carin J"İlkokul 1.,2, ve 3. sınıfa giden 22 bin öğrenciye okulda sabah kahvaltısı verilmesini talep edeceğiz. Böyle bir şey için de her yıl bütçede 15 ila 18 milyon kron arasında bir para ayrılması gerekir" dedi.

İleride bütün temel eğitim alan öğrencilere kahvaltı sağlanması için çalışacaklarını söyleyen J"Biliyoruz ki, bazı çocuklar sabahları kahvaltı yapmıyorlar, hâlbuki tok karna daha fazla öğrenilir. Devletin böyle bir girişime bütçesi olması lazım" diye konuştu.

İsveç'in başkenti Stockholm'deki bazı okullarda çok düşük fiyatlarla kahvaltı veriliyor. Nüfusun büyük bir kısmını Türklerin ve Somalililerin oluşturduğu Rinkeby bölgesindeki Rinkebyskolan okulunda 1990 yılından beri ücretsiz kahvaltı veriliyor.

Ülkenin en yüksek tirajlı gazetelerinden Metro'ya konuşan okulun müdürü Börje Ehrstrand, "Gördük ki kahvaltıyla birlikte çocuklar daha verimli ve daha az hareketli oluyorlar. Kahvaltı aynı zamanda çocukların saatinde, vaktinde gelmesini sağlıyor" şeklinde konuştu.

CİHAN