kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Toptan'dan liderlere mektup

Giriş Saati : 05.09.2008 12:09
Güncelleme : 05.09.2008 15:57
Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa, Meclis İçtüzüğü, AB Uyum Mevzuatı ve bazı önemli kanunlarla ilgili 4 ayrı komisyon kurularak ortak çalışma yapılmasını önerdi. Toptan, bu amaçla TBMM'de grubu bulunan AK Parti, CHP, MHP ve DTP liderlerine mektup gönderdi.

Köksal Toptan, mektubunda, TBMM'nin açıldığı günden bu yana milletin üstün iradesinin en büyük tecelli yeri olma özelliğini hiçbir zaman kaybetmediğini, kuruluş inanç, heyecan ve felsefesinde azalma olmadığını bildirdi.

''Demokrasimizin, çağdaşlaşmanın, kalkınmanın en büyük itici gücü olan Yüce Meclis'imiz, geçen 88 yıl içinde en buhranlı ve bunalımlı günlerden ülkemizi çıkarmış, yüksek sorumluluk bilincini her zaman korumuştur'' diyen Toptan, ''Aziz Atamız ve Birinci Başkanımız Atatürk'ün her zaman övündüğü ve övdüğü TBMM bugün de aynı kararlılıkla görevini sürdürmektedir. Bu kararlılığın gelecek kuşaklarca da korunacağından kuşkum yoktur. Bu anlayışın sonucu olarak TBMM geçen yasama döneminde bir çok konuda işbirliği ve uzlaşma örnekleri vererek, özellikle AB Uyum Yasalarında başarılı çalışmalar ortaya koymuş ve AB ile müzakere yolunu açmıştır.'' dedi.

Aynı işbirliği ve uzlaşmanın içinde bulunulan dönemde de önemli bazı konularda sağlanabileceği kanaatinde olduğunu vurgulayan TBMM Başkanı Toptan, mektubunda şunları kaydetti:

''Başlangıç olarak düşündüğüm 4 ana başlık altında yapılacak ortak çalışmalar, milletimizin bizden beklentilerini de önemli ölçüde karşılayacaktır. Bu konular hakkında, gerektiğinde parlamento içi ve dışı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile de çalışmalar yapmanın, ortak düşünce zeminleri aramanın ve bulmanın mümkün olacağını düşünmekteyim. Parlamentomuzda grubu bulunan 4 siyasi partinin eşit sayıda temsil edilmesi öngörülen bu komisyonların başarılı ve örnek çalışmalar yapacaklarına inanıyorum.

Bu çalışmalara katılmak ve katkıda bulunmak amacı ile görevlendireceğiniz her komisyon için 2 kişinin ismini yeni yasama yılının başlangıcı olan 1 Ekim 2008 tarihine kadar Başkanlığımıza bildirmenizi rica ederim.''

Toptan mektubunda, Anayasa, Meclis İçtüzüğü, AB Uyum Mevzuatı ile Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, Siyasetin Finansmanı ve Siyasi Etik Kanununun da içinde bulunduğu bazı önemli kanunlarla ilgili 4 ayrı komisyon kurulmasını önerdi.

AA