kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mersin'de PKK cephaneliği

Giriş Saati : 05.09.2008 15:59
Güncelleme : 05.09.2008 19:12
Yeni Haber
Mersin'de eylem hazırlığı içinde olan H.E isimli PKK'lıyla birlikte 2 adet uzun namlulu silah ve çok sayıda patlayıcı madde ele geçirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri bir süredir hassasiyetle takip ettikleri PKK'nın Mersin ve büyükşehirlerde silahlı ve bombalı eylem hazırlığında olduğu bilgisine ulaştı. Polis, eylemlerde kullanılacak silah ve mühimmatları kontrol altında tutan H.E isimli örgüt mensubunun Tarsus'taki evine operasyon düzenledi. Operasyonda Kaleşnikof ve M16 olmak üzere 2 adet uzun namlulu silah ile birlikte 5 adet el bombası 2 adet bomba düzeneği haline getirilmiş el telsizi, 7 adet elektrikli fünye, çok sayıda şarjör ve dolu fişek ile birlikte, bol miktarda kırsal alanda kullanılan giyim malzemeleri ve panço, şarjör kütüklüğü, içerisinde örgütsel bilgi ve belge bulunan CD'ler ele geçirildi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek, dağılma sürecinde olan terör örgütünün, metropol illerde bombalı eylemler yapma çabasında olduğunu, güvenlik güçlerinin konuyu hassasiyetle takip ettiğini söyledi.

Vali Aksoy operasyonda yakalan örgütü mensubu H.E.'nin geçtiğimiz aylarda İzmir'de yakalanan "Cihan' kod adlı F.Y. ve "Koçer' kod adlı M.A.C'yla irtibat içinde olduğunun tespit edildiğini belirterek, H.E'nin yakalanan iki örgüt mensubuna, Mersin'den geçişlerinde 2 adet Clock marka tabancayı verdiğini bildirdi.

H.E'nin "Bölücü Terör Örgütü Mensubu Olmak ve Örgüt İçerisinde Faaliyetlerde Bulunmak, Bölücü Terör Örgütüne Ait Silah ve Patlayıcı Madde Bulundurmak" suçundan adli makamlara sevk edildiğini bildiren Vali Aksoy, "Emniyet Müdürlüğümüzce halkımızın huzurunu, güvenliğini ve can emniyetini hedef alan her türlü suç şebekesine karşı amansız bir mücadele verildiği gibi özellikle insanlık düşmanı terör örgütlerine yönelik mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir"dedi.

(ANKA)