kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Casusluk yapan İsrail askerine 11 yıl hapis

Giriş Saati : 05.09.2008 16:57
Güncelleme : 05.09.2008 23:55
Yeni Haber
İsrail ile Hizbullah arasında 2006 yazından yaşanan savaşta Lübnan merkezli örgüt için casusluk yapan bir İsrail askeri, 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İsrail askermahkemesi, hassas bilgileri Hizbullah'a vermek ve Aralık 2007 ile Şubat 2008'de yabancı bir ajanla ilişki kurmakla suçlanan Başçavuş Louis Balut'a 11 yıl hapis cezası verdi.

İsrail'in Galilee bölgesindeki Fassuta'dan olan 35 yaşındaki 3 çocuk babası askerin, hakkında açıklana ilk iddianamede yer almasına rağmen ihanet ve savaş zamanında düşmana yardım etmek suçlarından ceza almadığı belirtildi. Bu suçlamalardan ceza alması halinde Balut'un, 11 yıl hapis cezasından daha ağır bir cezaya çarptırılabileceği belirtildi.

Balut, Hizbullah ile bağlantılı olan 3 Lübnanlı ile yaptığı uyuşturucu anlaşmasında bu kişilere hassas bilgileri vermekten dolayı cezaya çarptırıldı. 16 yıldır İsrail ordusunda görev yapan Balut hakkındaki dava Mart 2008'de açılmıştı.

Öte yandan Askeri Savcılıktan yapılan açıklamada da Balut'un aynı zamanda bir ajan olduğu belirtildi.

İddianameye göre 2 Hizbullah üyesi ile telefon görüşmesi yapan Balut, bu kişilere İsrail birliklerinin yerleri, ekipmanları, provizyonları, hazırlıkları ve ordudaki askeremirler hakkında bilgi verdi. Shin Bet için çalışmış olduğu da belirtilen Balut'un, Nazareth'te de bir uyuşturucu kaçakçısına yine İsrail askerleri ile ilgili bilgi verdiği kaydedildi. İddianameye göre Balut ayrıca İsrail-Lübnan sınırındaki Ghajar'da ve Nazareth'de tehlikeli uyuşturucuların alım ve satımı için Lübnanlı vatandaşlarla irtibat kurdu.

CİHAN