kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD kasırgaların tehdidinde

Giriş Saati : 05.09.2008 23:55
Yeni Haber
Haiti'de can kaybına ve maddi hasara neden olan Hanna tropikal fırtınası, ABD'nin güneydoğu kıyılarına yaklaşırken, Ike kasırgası da Florida'yı tehdit ediyor.

Merkezi Miami'de bulunan Ulusal Kasırga Merkezi, Hanna'nın hafta sonu boyunca Kuzey ve Güney Carolina eyaletleri ile başkent Washington'ı vurmasının beklendiğini bildirerek, kuvvetli yağış ve çok yüksek dalga oluşabileceği uyarısında bulundu.

Kasırga merkezinin uyarısı üzerine olağanüstü hal ilan eden Kuzey ve Güney Carolina ile Virginia eyaletlerinin valileri, halktan isteyenlerin tahliye edileceğini açıkladı.
Bu arada, 5 kategorili Saffir-Simpson ölçeğine göre, bugün 4. dereceden 3. dereceye gerileyen Ike kasırgası da Karaibler ve ABD için tehdit oluşturuyor.

Çarşamba Amerika'ya ulaşması beklenen ve Florida eyaleti için ciddi risk oluşturan Ike kasırgası, 16 yıl önce bölgeyi yerle bir eden Andrews kasırgasından bu yana kalabalık nüfuslu bu eyaleti etkileyecek en büyük kasırga olmasından endişe ediliyor.

Saatte 205 km hıza ulaşacak ve iki gün içinde büyük bir kasırga haline gelecek Ike, daha önce iki kasırganın vurduğu Haiti'yi de tehdit ediyor.

Haiti'de Hanna 136, Gustav da 77 kişinin ölümüne neden olmuştu.