kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kiliseye saldıran cezasız kurtuluyor

Bülent AYDEMİR SABAH
Güncelleme : 05.09.2008 07:12
Protestan Kiliseler Birliği, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na başvurarak, saldırıların arttığını, Emniyet'in kayıtsız kaldığını iddia etti..
Malatyada'ki Zirve Yayınevi katliamının ardından farklı illerde çeşitli saldırılara maruz kalan Protestan Kiliseler Birliği, Başbakanlığa başvurarak Emniyet'in tutumundan ve olayların yeterince soruşturulmamasından şikayet etti. İddiaları ciddi bularak araştıran Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, çarpıcı bilgilere ulaştı.

ŞİKÂYET GELDİ
Şikâyet üzerine Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı yazarak iddiaları tek tek sordu ve yanıtlarını aldı. Emniyet'in yanıtında Türkiye genelinde Protestan kiliselere ve din adamlarına yönelik saldırıların haritası çıkarıldı. En fazla saldırının 9 olay ile Samsun'da yaşandığı, bunu Antalya'nın izlediği belirlendi. Emniyet'in verdiği bilgilerde zanlıların çoğunun yakalanamadığı, yakalananların ise kısa süre sonra serbest bırakıldığı ya da para cezasıyla kurtulduğu ortaya çıktı.

SAMSUN'DAKİ SALDIRILAR:
*
28 Ocak 2007'de Agape Kilise Derneği taşlanarak maddi zarar verildi. Soruşturma devam ediyor.

* 2 Nisan 2007'de Mehmet Orhan Pıçaklar tehdit e-maili aldığını belirterek Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Tahkikat sonucu mail adreslerinden üçünün webhosting'liğini yapan firmalar tespit edilerek, IP numaralarının bulunması için savcılığa yazı yazıldı. Savcılıkça IP adresinin belirlenmesi için adı geçen firmalara yazı yazıldı. Ancak bu servis sağlayıcılarının irtibat bürolarının ülkemizde bulunmadığından tespitinin mümkün olmadığı belirtildi.

* 15 Mayıs 2007'de Mehmet Orhan Pıçaklar'ın oğlu okulundan kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılmaya çalışıldı.