kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan ramazan'a özel tarifler

Güncelleme : 05.09.2008 01:40
Püreli köfte
Malzemeler
*
500 gram kıyma
* 1 adet soğan
* Yarım demet maydanoz
* 2 adet yumurta
* 4-5 adet patates
* 3 adet havuç
* 75 gram margarin
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz, karabiber
Sosu için:
*
2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet domates
* Tuz, karabiber
Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış soğan ve maydanoz, bir adet yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Patatesleri ve kabukları temizlenmiş havuçları ayrı ayrı haşlayın. Patatesleri temizleyip, sıcakken çatalla ezin. Üzerine havucun haşlama suyundan bir çay bardağı dökün. İçine bir adet yumurta, tereyağı ve tuz ilave edip karıştırın. Kıymalı harcı yağlı kağıt üzerine 35x40 cm ebadında yayın. Üzerine patates püresini ekleyin. Havuçları bütün olarak pürenin üzerine yerleştirin. Yağlı kağıt yardımı ile malzemeyi yuvarlayıp rulo yapın. Kağıdın üzerine zeytinyağı sürün. Köfteyi bir fırın tepsisine yerleştirin. Isıtılmış 230 derece fırında 30 dakika pişirin. 10 dakika fırında bekletin. Daha sonra servis tabağına alıp, dilimleyin. Zeytinyağını tavaya alın. Üzerine kabukları soyulmuş, küp doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edin. Yumuşayana kadar sote edin. Sosu köftenin üzerine gezdirip servis yapın.

Tarhana çorbası
Malzemeler
*
3 çorba kaşığı tarhana
* 3 su bardağı et veya tavuk suyu
* 4 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1'er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
* Tuz, karabiber, nane, pul biber
Tarhanayı, et suyu ve su ile birlikte bir tencereye alıp karıştırın. Bir saat buzdolabında bekletin. Daha sonra tencereyi ocağa oturtun ve tahta bir kaşıkla koyu bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırın. Tuz ile karabiberini ayarlayın ve tencereyi ocaktan alın. Diğer taraftan bir tavada tereyağını eritin. Domates ve biber salçasını katıp karıştırın. Salçanın kokusu çıktıktan sonra nane ve pul biber ekleyin. Yağı, çorbanın üzerine gezdirin, sıcak servis yapın.

Pastırmalı yeşil zeytin piyazı
Malzemeler
*
5-6 dilim pastırma
* 1 su bardağı doğranmış yeşil zeytin
* 1 demet taze soğan
* 1 demet maydanoz
* 1 adet kırmızı biber
* 1 adet sarı biber
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 2 çorba kaşığı nar ekşisi
* 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 dilim pide veya ekmek, tuz
Taze soğan ve maydanozu incecik kıyıp, salata kasesine alın. Yeşil zeytin ilave edip, karıştırın. Kırmızı ve sarı biberi küp doğrayıp, üzerine ekleyin. İnce kıyılmış pastırma ve cevizi katıp, karıştırın. Bir kasede biber salçası, nar ekşisi ve tuzu harmanlayın. Zeytinyağını ekleyin ve bu sosu salatanın üzerine gezdirin. Pide ya da ekmek dilimini üçgen şeklinde kesin ve sıcak fırında kızartıp, salatayla birlikte servis yapın.
Haberin fotoğrafları