kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Klaus Hoffmann

342 otel odasını satıp sahibine 15 yıl boyunca kira ödeyecekler

Ebru ERDOĞAN
Güncelleme : 27.08.2008 19:09
Hoffmann İnşaat, Maslak'ta yaptığı yeni oteliyle, Türkiye'ye yeni bir kiralama sistemini de getiriyor. Toplam 342 odadan oluşacak otelde oda satın alacaklar bunları, şirket aracılığıyla kiralayıp, gelir elde edebilecek..
Bağdat Caddesi'nde yaptığı konut projeleriyle tanınan Hoffmann İnşaat, Maslak'ta yeni bir otelin inşasına hazırlanıyor. Ramada İstanbul Maslak olacak otelin odalarının satılacağını dile getiren Hoffmann İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Hoffmann, 'condo kiralama sistemi'yle odaların, sahipleri tarafından kiralanabileceğini söyledi. Hoffmann, Türkiye'de ilk defa uygulanacak bu sistemi ve projelerini anlattı.

* Projeyle ilgili bilgi verir misiniz?
Otel, Maslak'ta bin 700 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edilecek. 18 katlı olacak otel, 2010 yılında bitirilerek hizmete girecek. Otelimizde 342 adet lüks oda bulunacak. 200 bin dolar olan odaların yüzde 40'ının satışı tamamlandı.

* 'Condo kiralama sistemi' nedir?
Condominium adıyla ilk olarak devre mülk sistemine alternatif olarak Miami'de uygulandı. Yılda 1 ay tatil için 11 ayın da masrafları üstlenmek zorunda kalanlara bu sistemle otel odalarını satın almaları cazip hale getirildi. Odaları kullanmadıkları dönemlerde kiraya vererek, gelir elde etmeleri sağlandı. Daha sonra sistem New York, Manhattan, Chicago gibi kentlere kaydı; Dubai'de de yaygın olarak uygulanıyor. Ritz Carlton, Four Seasons, Hilton, Conrad, Bulgari, Le Meridien gibi birçok otel zincirinin yaygın olarak uyguladığı bu sistemi Türkiye'de uygulayan, biz olacağız.

* Bu sistem nasıl işleyecek? Oda sahipleri ne kadar kazanacak?
Otel odalarını, Hoffmann İnşaat'a geri kiralayarak 15 yıllık kira geliri elde etme fırsatı verecek. Biz burada oteli, Ramada işbirliğiyle işleteceğiz. Burada oda alan yatırımcıların yılda yüzde 10'luk bir kazanç sağlayacağını düşünüyorum.