kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

500 bin Euro'ya İstanbul maketi!

Giriş Saati : 03.09.2008 19:09
ArkiPARC etkinliğinde Büyükdere Caddesi'nin maketini sergileyecek olan Arkitera Mimarlık Merkezi, İstanbul maketinin tamamını gayrimenkul sektörünün temsilcilerinden destek alarak hazırlayacak..
Türkiye ve yurt dışından birbirinden ünlü konuşmacıların katılacağı ArkiPARC 2008 etkinliği 15-17 Ekim tarihleri arasında İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze'de gerçekleştirilecek. Arkitera Mimarlık Merkezi'nin bu yıl ilk kez düzenlediği ArkiPARC, pek çok yeniliği de beraberinde getirecek. Bunlardan biri de Büyükdere Caddesi'nin kapladığı 3 kilometrelik hat üzerinde yer alan 18 yapının bulunduğu 1/1.000 ölçekli maket olacak. 60 bin YTL'ye hazırlanan maketin sergileneceği etkinlik için "Amacımız gayrimenkul sektörünü tüm temsilcileri ile bir araya getiren bir oluşum başlatmak" diyen Arkitera'nın kurucusu Ömer Yılmaz, bu yıla yetişmese de bütün İstanbul'u maket haline getirmeyi istediğini belirtti. Bu proje için sektörün önde gelen temsilcileri ile buluşacaklarını söyleyen Yılmaz, maket projesinin uluslararası fuar ve etkinliklerde İstanbul'un tanıtımı açısından önemine de dikkat çekti. Londra, Berlin ve Paris'in de aralarında bulunduğu marka olmuş diğer kentler gibi İstanbul'un da bir maketi yapılması gerektiğini dile getiren Yılmaz, "Bu tabii ki tüm sektör temsilcilerini, yatırımcıları ve mimarları, İstanbul'un gelişimi ve tanıtımını önemseyen herkesi ilgilendiriyor. O nedenle ortak bir çalışma başlatıp yaklaşık 500 bin Euro'ya mal olmasını düşündüğümüz maketi herkesin katkısı ile yapmak isteriz" dedi.

5 dalda ödül verilecek
Yılmaz, ArkiPARC'a Mete Arat, Rem Koolhaas, Steven Holl gibi çok önemli isimlerin konuşmacı olarak katılacağını kaydederek, etkinlik çerçevesinde ArciPARC 2008 ödüllerinin dağıtılacağını da açıkladı. Kentsel Kalite İçin Diyalog, Gayrimenkul Ödülü, Genç Mimar Ödülü, İşveren Ödülü ve RAF Ödülü olarak sıralanan toplam 5 dalda ödül verileceğini belirten Yılmaz, "ArciPARC'ta dört oturumda düzenlenecek 23 panel, 11 case-study ve 5 workshop dahilinde mimarlık konusu ve inşaat sektörünün tartışılacak" diye konuştu.