kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
İki farklı deseni karıştırmak, artık zevksizlik değil! Aksine çok trendy.

Doğayı yansıtan desenler

Esra Çoruh
Güncelleme : 14.08.2008 19:54
Çiçekler, hayvan desenleri ya da tüyler yaz sezonunun vazgeçilmezi. Romantik görünmek, yaza uyum sağlamak yada doğayı yansıtmak için bu desenleri tercih edebilirsiniz. İşte yaz desenlerini seçerken dikkat etmeniz gerekenler..
1 Uzun boylu ve yapılı olduğum için desenli giydiğimde kendimi daha da iri hissediyorum. Sizce yeni sezon desenlerinden kendime göre neleri seçebilirim? (Oya T. - İzmir)
İri bir yapınız varsa size önerimiz, çok renkli desenler yerine sezonun modası olan, tablo görünümündeki desenleri giymeniz. Renk bloklu elbiseler ve batik havasındaki bluzlar, sizin için uygun olacaktır. İri desenler göz yorabileceği gibi, sizi olduğunuzdan daha geniş gösterebilir. Daha sade renk ve desenlerdeki kıyafetlerle bu modaya dilediğiniz gibi uyum sağlayabilirsiniz.

2 Yaz sezonunda, iki desenin karıştığı elbiseleri çok beğeniyorum. Mağazalardan bu tür elbiseleri almak akıllıca olur mu? Ya da ben iki farklı deseni karıştırabilir miyim? (Emel T. - İzmir)
Haklısınız birçok tasarımcı, yaz sezonu için iki farklı deseni karıştırarak çok güzel parçalar tasarladı. İri desenlerle küçük desenleri ya da canlı renklerde iki farklı tonu karıştıran tasarımcıların bu kıyafetleri kaçmaz! Tarzınız bu cesur kıyafetlere uygunsa, hiç çekinmeyin, alın... Ama bu tarz bir kıyafet bulamazsanız, kendiniz de farklı iki deseni karıştırabilirsiniz. Desenlerden biri çok renkliyse diğer desenin iki ya da en fazla üç renk olmasına dikkat edin. Ayrıca desen karıştırırken iri desenlerle küçük desenleri karıştırmanız uygun olacaktır. Desenli etek ve desenli bir bluzu elbise havasında giyebileceğiniz gibi, desenli bir şortla desenli bir bluz da giyebilirsiniz.

3 Çok desen seven biri değilim ama yaz sezonunda her yerde karşıma desenli bir şeyler çıkıyor. Acaba düz renklerle bu desenleri nasıl kullanmamı önerirsiniz? (Mehpare K. - İstanbul)
Desen seven biri değilseniz, sizin için en güzeli deseni aksesuarlarda kullanmaktır. Tek renk bir kıyafet giyseniz de desenli aksesuar kullanarak hem kıyafetinizi canlandırır hem de desen modasına uyarsınız. Çanta ya da ayakkabı gibi aksesuarlarda desen kullanmak tüm kıyafetinizi değiştirmeye yeter. Örneğin çicek ya da leopar desenli çanta ya da ayakkabılar... Tek dikkat etmeniz gereken her iki aksesuarı da desenli kullanmamak.

4 Yere kadar uzun elbiselere bayılıyorum. Ve ucuzluktan bu tarz bir elbise almak istiyorum. Düz renk mi almalıyım? (Doğa O. - Ankara)
Bohem tarzı uzun elbiseler bu yaz çok moda. Özellikle desenli olanlarını tercih etmenizi öneririz. Düz beyaz ya da siyah almak yerine modaya tam ayak uydurun ve çiçek desenli olanlarını tercih edin. Çiçek desenli bu uzun elbiseleri iri bilezik ya da kolyelerle tamamlayabilir, ayağınıza da düz sandaletler giyebilirsiniz.

5 Yıldız desenlerini her yerde görüyorum ve çok hoşuma gidiyor. Ancak 40 yaşımdayım ve genellikle desen kullanan biri değilim. Bu desenden ne almamı ve nasıl giymemi önerirsiniz? (Burcu P. - Adana)
40 yaşında olmanız desen giyemeyaceğiniz anlamına gelmez. Sadece desenli kıyafetinizin kendi tarzınıza uygun olmasına özen gösterin. Yıldız desenleri de çiçek desenleri gibi dikkat çekici olmadığı için rahatlıkla giyebilirsiniz. Örneğin yıldız desenli bir elbise ya da pantolonu tercih edebilirsiniz. Yıldız desenli kıyafetler daha çok lacivert-beyaz ya da siyah-beyaz olarak karşımıza çıkıyor. Eğer eteğinizi yıldız desenli seçiyorsanız beyaz bir gömlekle tamamlayarak daha ciddi bir havaya da sokabilirsiniz. Eğer kıyafetinizi canlandırmak isterseniz de canlı renklerden iri aksesuarlarla tamamlayın.

6 Desenlerden bahsederken hep çiçek desenlerinin moda olduğunu söylüyorsunuz. Başka desenler de moda mı? Örneğin leopar deseni var mı? Eğer modaysa, leopar desenini nasıl giyebiliriz? (Rana L. - İstanbul)
Leopar ya da yılan deseni gibi hayvan desenleri bu sezon da çok moda. Klasik leopar deseninden mini elbiseler, çanta ya da aksesuarlar kadar yılan derisi gibi egzotik hayvan derilerinden aksesuarlar da çok var. Elbise ve bluzlarda da aynısı geçerli. Ancak baştan aşağıya hayvan desenlerine bürünmek yerine, bu desenleri düz renkteki aksesuarlarla tamamlamak modern bir görüntü yaratacaktır.
Haberin fotoğrafları