kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Trentemöller festivalin en eğlenceli gruplarındandı.

Elektronik Müzik Festivali anlatılmaz, yaşanır

Buket BAYDAR
Güncelleme : 24.07.2008 21:24
11-12 Temmuz arasında düzenlenen Electronica Festival'de buluşan gençler, eğlenceli saatler geçirdi. Biz de bu coşkuya dahil olduk, konserler arasında onları biraz sıkıştırdık..
İLİŞKİLİ HABERLER
Elektronik Müzik Festivali anlatılmaz, yaşanır
FG (Future Generation), kurulduğu günlerde adından da anlaşılacağı gibi 'gelecek kuşak' diye nitelendirilen hedef kitleye yöneldiğini belirtmişti. O günden bugüne geçen süreçte, dünya çapında önemli isimleri ülkeye getirerek ve daha da önemlisi ülkedeki genç yetenekleri keşfederek duraksamadan yoluna devam etti. Ve bu yıl Electronica Festival, birbirinden başarılı isimlerle beşinci senesini geride bıraktı. Festivalin ilk gününde Sagopa Kajmer'in yüksek enerjisi sayesinde geceye ısındık fakat gelin görün ki Sagopa'nın şovunun bittiğini anlamadığımızdan alkışlamamış bulunduk. Harika bir performans ve izleyenleriyle daha sık buluşması için, buradan kocaman alkışlar Sagopa'ya... Kruder&Dorfmeister şovu, Sagopa'yla ısınan izleyiciyi daha da tetikledi, Etienne de Crecy için ise "Anlatılmaz yaşanır," demek yerinde olacaktır. Bitiminde herkes dans sahnesine, David Guetta setini dinlemeye akın etti.

GUETTA PATLAMASI
David Guetta, kendisiyle ülkeye ayak basmadan önce gerçekleştirdiğimiz röportajda adeta bu sahnede olacakların haberini vermişti. Kendi cümlelerinden ödünç almak gerekirse, tek kelimeyle bir 'Guetta patlaması' yaşadık. Patlamadan sonra artık bu bünye yorgun düştü ve üzülerek Felix da Housecat'e izlenim yazabilecek kadar kalamadı. Ertesi gün ise festival soruşturmasından fırsat buldukça FG DJ'lerini takip ederek başlayan gün, Bedük'ün 'yeni albümden birçok parça ve az cover' başlıklı, bol enerjili şovu sayesinde kendimizi şarj etmemizle devam etti. Trentemöller, tek kelimeyle bir doruk noktasıydı. Hatta bir süreliğine, Tiga'nın bu kez ülkeye gelip gelmeyeceği konusundaki düşünceleri unutturdu. Bu şahane şov bitiminde, dans sahnesine doğru yol alırken kim bilir kaç kişinin aklında bu düşünce vardı! Neyse ki korkulan olmadı, Tiga epeydir beklenen setiyle karşımızdaydı. Şovdan sonra birkaç gün dinlenmeye gideceğini bir röportajında okumuştum, performansı da bu doğrultudaydı zaten. Bu şovdan sonra ancak ve ancak dinlenilirdi... Deadmau5 ise, bu yazıda maalesef, Felix da Housecat ile aynı kaderi taşıyor. Benim, bu iki muhteşem şovdaki düşük enerjimin aksine festivalin enerjisi hep yüksekti. Bu yüksek enerjiyi, yaptığımız festival soruşturmasıyla kayıt düşmüş olduk...
Haberin fotoğrafları