kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

Sevilen bürokrata anlamlı veda

Topluma hizmet etmek için var olan bürokrasi, Türkiye'de tam aksine toplumun kendisine biat etmesini ister. Bu nedenle de toplumla bürokrasinin ilişkisi hep soğuk oldu. Bunu ters yüz eden bürokratlar da karşımıza çıktı ama sayıları çok azdı.
Trafik kazasında kaybettiğimiz Vali Recep Yazıcıoğlu, suikasta kurban giden Diyarbakır Valisi Gaffar Okkan en bilinen örneklerden.
Belki de onları değerli kılan böylesine az olmaları. İşte onlardan biri geçtiğimiz hafta İstanbul'a veda etti. Önceki gün de İstanbul Beşiktaş İskelesi'nde bu bürokrata bir veda gecesi düzenlendi.
Bürokrasiden yaka silkenlerin çoğunlukta olduğu bir ülkede bürokratlara, ortak çalışma arkadaşları tarafından bir veda gecesi düzenlenmesi gerçekten anlamlı.
Peki kimdi bu bürokrat?
Belki geniş kitleler bu ismi fazla bilmiyor olabilir ama ilgilileri çok iyi tanıyor; özellikle de turizm sektörü. Evet sözünü ettiğimiz bürokrat İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı... Taşbaşı, yaklaşık 4 yıl görev yaptığı İstanbul Valiliği'nden ayrıldı ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü oldu.
Turizm sektöründen tanıdık simalarla beraber, STK temsilcileri ve çok sayıda konuk bu mutluluğu paylaşmak üzere gecedeydi.
Beşiktaş sahilindeki bu şık ve anlamlı organizasyonu yapan ise Taşbaşı'nın "Kankam" dediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi Müdürü Tülin Ersözlü. Ersözlü ve arkadaşları bir de, orada bulanan herkese duygusal anlar yaşatan sürpriz sinevizyon gösterisi hazırlamıştı. Sonra konuşmaların yapıldığı, plaketlerin verildiği an geldi ve sahneye Taşbaşı çıktı; gecenin finalini şu sözlerle yaptı:
"Yeni görevim nedeniyle birkaç gündür Ankara'daydım. Gerçekten bu birkaç gün içinde bürokrasinin soğuk yüzünü gördüm ve sevmedim. Sizleri, buradaki sivil ilişkileri özleyeceğim."