kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
UMUR TALU
Dipsiz Kuyu

En büyük devlet, kahrolsun çeteler!

Sabancı cinayetleri 9 Ocak 1996'da.
"Sabancı cinayetleri faili" Duyar' ın teslim oluşu 1997 Ocak ayı.
"Sabancı cinayetleri faili" Duyar'ın önce konduğu Kırklareli Cezaevi'nden nakledildiği Afyon'da baba oluşu 16 Ocak 1999.
"Sabancı cinayetleri faili" Duyar ile Parsadan' ın bulunduğu cezaevine "Ergin Kardeşler" in nakli 1999 Ocak sonu, şubat başı.
"Sabancı cinayetleri faili" nin Afyon Cezaevi'nde katledilmesi ("Çiller'in örtülü ödeneği faili" Parsadan'ın da vurulması) 15 Şubat 1999'da.
"Sabancı cinayeti failini öldüren Ergin Kardeşler'in öldürülme korkusuyla 6 kişiyi öldürdükleri isyan" 2000 yılı ekim sonu, kasım başı.
Ergenekon iddianamesine giren ve Fox TV'nin verdiği eski, gizli kalmış kayıtta, o sırada pencereden adam atmakta olan "kardeşler" ne diye bağırıyor:
"Devlet için kurşun sıktık"
Nasıl?
"Bu devlet bana Mustafa Duyar'ı öldürttü"
Yani kimi?
Sabancı cinayetleri faili (muhtemel) itirafçı"yı!

Kurşun döktürenler
"Devlet için kurşun sıktık", ne tanıdık!
Devletin, hem de "Maraş katliamı" gibi bir vahşetten sonra, "Bana sağcı ve milliyetçiler cinayet işliyor dedirtemezsiniz" diyebilen başbakanı olmuştu. Sonra yine başbakan oldu; cumhurbaşkanı da oldu.
O "Ordinaryüs" un halefi Bayan Profesör Başbakan da "Devlet için kurşun sıkan da kurşun yiyen de şereflidir" demişti...
Hem de "Sabancı cinayetleri" nin işlendiği, Susurluk'un patladığı, "Sabancı faili"nin teslim olup öldürülmeye doğru yola konduğu günlerde.
"Devlet için kurşun sıkma şerefi"ni nice çete üstlendi elbette.
Ama "Kanlı Pazar" da solcu avlayan "muhafazakar saldırganlar" da aynı fikirdeydi...
Ankara'da ev basıp İstanbul'da üniversite bombalayıp bir o kadarını daha katleden "milliyetçiler" de.
Anlaşıldı ki, "kimi solcu" da "Devlet için kurşun sıkma şerefi"ni yine mafya ve devlet derinlikleri ile paylaşıyormuş.
Tabii, kimse pek üstüne alınmıyor bunları.
Mesela, bunca çeteyle, bunca katil ve cinayetle, onca "Aliveli abi"yle yan yana düşebilmek, halvet olabilmek bugün de nice "ulusalcı"yı hala utandırmıyor, kahretmiyor!
Eski "liberal, muhafazakar" başbakanlar, cumhurbaşkanları, "liberal, sosyal demokrat, demokratik sol, milliyetçi, demokrat" başbakan yardımcıları, mirasçıları, iktidar ile muhalefet aktörleri filan hiç ama hiç sıkılmıyor!

Veli Abi nerede?
"Sabancı cinayetleri failini öldürdükten sonra yeni cezaevinde isyanda 'Bu devlet bana Mustafa Duyar'ı öldürttü' diye bağıran katiller" tanık da gösteriyorlarmış meğerse:
"Veli Abi'yi ara!"
Belli ki, "Bu devlet bana... öldürttü" derken, baş tanığı, "iyi hal kağıdı" kaynağı, referansı, "hamili kart sahibi"... "Bizi bilen Veli Abi". Emekli Tuğgeneral Veli Küçük!
1996'da, "Sabancı cinayetleri" nden bir süre sonra, "Korucu Milletvekili, Sabancı cinayetlerinde adı geçen Polis Müdürü ve nice 'Devlet için kurşun sıkma' vakasının aktörü"nün başına gelen kaza ile şöhreti açığa çıkan Küçük.
O dönemde Meclis'te ifade vermeye tenezzül etmeyen, asker ve sivil kimsenin oraya sevk edemediği "Büyük".
Şimdi Ergenekon'dan tutuklu Küçük.
"Sabancı failini öldüren kardeşler, devlet için yaptıklarını bağırırken tanık gösterdikleri Veli Abi", o 2000 yılında nerede acaba?
Büyük sermayenin, büyük burjuvazinin en önemli mensuplarından "Sabancılar"dan birini, hem de holdingin dev merkezinde öldüreni öldürenlerin "Veli Abi"ye selam çaktığı tarihlerde...
Veli Abi, kimlerle, nerede?
Veli Küçük, dünya da küçük!
Veli Abi o sırada, yine büyük sermayenin, büyük burjuvazinin çok önemli bir başka mensubunun, "Özyeğinler"in Mart 2000'de kurduğu, Gima ile de birleşen Endi mağazacılık şirketinin yönetim kurulunda istihdamda. Veli Abi'nin has adamı, "Köylülere dışkı yedirerek devleti (ve milleti) mahkum ettirmiş Albay" da aynı grubun bankasında güvenliğin başında.
Artık bu konu "liberal" TÜSİAD'ın "etik ve demokratik" ilgi alanına girer zaten!
"Serbest piyasa" ile "liberal kader" in bu olaylarla tamamen ilgisiz cilvesine bakın:
2005'te, yani "Veli Abi"nin Endi'den (Gima) ayrıldığı söylenen 2004'ten sonra, Gima ve Endi'nin çoğunluk hisseleri, "Sabancılar"la "yabancılar"ın ortak olduğu CarrefourSa'ya 132.5 milyon dolara satıldı, Veli Abi'nin o dönemdeki patronları (yönetim ortakları) tarafından.
"Bu devlet bana (Sabancı cinayetleri faili, itirafçı) Mustafa Duyar'ı öldürttü. Veli Abi'yi ara... Veli Küçük'ü... Bizi bilir" diye bağıran "Biraderler" den biri, isyandan sonra şu demeci vermişti:
"En büyük devlet, kahrolsun çeteler!"
Hakikaten öyle : Devlet büyük, çete küçük!
Nereden nereye: Cezaevi isyanlarından cezaevine, ziyaretlere, ziyaret edilmeyene...
Hafıza-i devlet, isyan ile maluldür!