kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Osmanlı'nın izleri New York'ta

Güncelleme : 04.09.2008 01:38
Taciroğlu, 'Sultanlar Şehri İstanbul' adını taşıyan 2009 İlkbahar-Yaz koleksiyonunu bu cuma New York'ta bir defileyle tanıtacak..
'NEDO Collection' ve 'Nedret Taciroğlu Couture' markalarının yaratıcısı modacı Nedret Taciroglu, Osmanlı motiflerini ve padişah tuğralarını modernize ederek hazırladığı 2009 İlkbahar-Yaz 'Sultanlar Şehri İstanbul' koleksiyonunu, 5 Eylül Cuma günü New York Moda Haftası kapsamında gerçekleştireceği bir defile ile tanıtacak.

YÜZ BİN SWAROVSKİ

Taciroğlu'nun, Osmanlı dönemindeki saray hayatı ve ihtişamından esinlenerek hazırladığı yeni koleksiyonu, Westin Times Square'da görücüye çıkacak. Amacının; Osmanlıyı ve zengin tarihimizin izlerini taşıyan modern Türk kadınını dünyaya tanıtmak olduğunu söyleyen başarılı modacı, 5 aylık bir çalışmanın sonuncunda 30 parçalık bir koleksiyon hazırlamış. Koleksiyona bej ve vizon gibi toprak ve krem tonları, gücün simgesi olan ateş kırmızısı hakim. Tek tek elde işlenen yüz bin adet Swaroski taşı ise, koleksiyona masalsı bir ışıltı katıyor. Moda dünyasına 1980 yılında adım atan ve son üç senedir Milano'da kendi adıyla defile yapan tek Türk modacı olan Taciroğlu, Avrupa'da Türkiye'yi başarıyla temsil ediyor.