kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

Güncelleme : 04.09.2008 01:50
Tavuklu gül böreği
Malzemeler
*
4 adet yufka
* 2 adet tavuk göğsü
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 5 dal taze soğan
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çay köri
* Tuz ve karabiber
* 125 gram eritilmiş margarin
* 1 adet yumurta sarısı
* 1-2 çorba kaşığı susam
Böreğin iç harcı için tavuk göğüslerini küp doğrayıp, 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Verev doğranmış taze soğanı ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Üzerine kekik, köri, tuz ve karabiberi ilave edip, soğumaya bırakın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Kalan sıvıyağ ve margarini karıştırıp, yufkanın üzerine sürün. İkinci yufkayı birinci yufkanın üzerine yayıp, sekiz eşit üçgen parça olacak şekilde kesin. Soğuyan iç harcı üçgen parçaların geniş taraflarına pay edip, sigara böreği gibi sardıktan sonra gül şekli verin. Fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, hafif pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, sıcak olarak servis yapın.

Kadayıf dolması
Malzemeler
*
500 gram tel kadayıf
* 2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 6 adet yumurta
* Yarım su bardağı süt
* Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için:
*
1 kilo tozşeker
* 3 su bardağı su
* Yarım limonun suyu
Servis için:
*
Yeteri kadar toz antepfıstığı
* 400 gram süt kaymağı (2 rulo)
Şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatıp, ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Biriki taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın. Ceviz ve tozşekeri karıştırın. Kadayıfın parçalanmamasına dikkat ederek, düz bir zemine uzunlamasına bir parça yayın. Kadayıfın uç kısmına, bir çorba kaşığı cevizli karışım yerleştirin. Yaprak sarması yapar gibi kadayıfın iki yanından katlayıp, rulo yapın. Kalan kadayıfa da aynı işlemi uygulayın. Yumurta ve sütü çırpıp, ruloları bu karışıma bulayın. Sıvıyağda kızartıp, soğuk şerbete atın. 1-2 dakika bekletip, süzgeçle şerbetten alın. Antepfıstığı serpip, kaymakla birlikte servis yapın. Kadayıf dolmasına arzunuza göre tarçın da ilave edebilirsiniz.

Yayla çorbası
Malzemeler
*
Yarım su bardağı pirinç
* 3 su bardağı et veya tavuk suyu
* 4 su bardağı su
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı tepeleme unTuz
Süslemek için: 1 çorba kaşığı tereyağı
* Pul biber
* Nane
Et suyunu ve noraml suyu bir tencereye alın. İçine yoğurt, yumurta, un ve tuz ekleyin. Tüm malzemeyi bir çırpıcı ile iyice çırpın. Tencereyi ocağa oturtun ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Kaynamaya başladığında yıkanmış pirinci katın ve pirinç yumuşayana kadar pişirin. Diğer yandan bir tavada tereyağını eritin ve pul biber ile nane katın. Yağı çorbaya gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
Haberin fotoğrafları