kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Okul korkusunu çocuğa şefkat göstererek yenin!

Güncelleme : 30.08.2008 01:02
Okulların 8 Eylül'de açılıyor olmasının bazı çocuklarda korku yarattığını belirten Psikolojik Danışman Seçil Akaygün velileri uyardı: Onlara baskı yapmayın..
İLİŞKİLİ HABERLER
Okul korkusunu çocuğa şefkat göstererek yenin!
2008-2009 eğitim-öğretim dönemi 8 Eylül'de başlıyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala, birçok öğrenciyi ve aileyi heyecan sarmış durumda. Bu heyecan bazı öğrencilerde korkuya da dönüşebiliyor. Uzmanlar; özellikle okulla ilk kez tanışacak olan çocukların ailelerini, okul korkusuna karşı uyarıyor.

Öğretmeniyle konuşun
Psikolojik Danışman Seçil Akaygün, okul korkusunun özellikle ilkokul öğrencileri arasında çok yaygın olduğunu söyledi ve ailelerden sağduyulu olmalarını istedi. Bu korkunun aşılabilmesi için velilerin çocuğun öğretmeniyle işbirliği yapmasının şart olduğuna değinen Akaygün, sözlerini şöyle sürdürdü:

Arkadaşları etkiliyor
"Korumacı anne-babaların çocukları, okul gibi yabancı ortamlarda zorlanabiliyor. Anaokuluna gitmiş çocuklar ise tanımadıkları kişilerle biraraya gelmeye alışık olduklarından, geçiş dönemini daha çabuk atlatabiliyor. Okuldaki arkadaş çevresi, öğretmenin davranışları ve derslere uyum sağlayamamak da; korkuyu tetikleyen nedenler arasında."
Haberin fotoğrafları