kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: Teröre karşı uluslararası işbirliği mutlaka sağlanmalı

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Barış Günü'nde, teröre karşı uluslararası tam bir işbirliği ve dayanışmanın mutlaka sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Başbakan Erdoğan, Dünya Barış Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Erdoğan mesajında, Dünya Barış Günü'nün, insanlığın barış içinde bir dünyaya duyduğu özlemin, ortak duygu ve düşüncelerle dile getirildiği anlamlı bir gün olduğunu ifade etti. Şiddetin, haksızlığın, birçok bölgede artarak devam ettiği, terörün küresel bir tehdit haline geldiği günümüzde, daha fazla geç olmadan, barış ve adaletin dünyada tesisi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğinin altını çizen Erdoğan mesajında şöyle dedi:

"Öncelikle teröre karşı uluslararası tam bir işbirliği ve dayanışma mutlaka sağlanmalıdır. Sevgi, dayanışma ve hoşgörü medeniyetine sahip bir millet olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesi doğrultusunda geçmişte olduğu gibi bugün de bu kimliğimizi korumaya ve bunun gereğini yerine yapmaya aynı kararlılıkla devam ediyoruz.

Türkiye olarak bizim de katıldığımız Medeniyetler İttifakı'nın gerçekleştirilmesi ve hoşgörünün yaygınlaştırılmasına yönelik uluslararası çabalar, dünyada köklü bir barışın oluşması bakımından son derece önemlidir.

Bu çabaların başarıya ulaşması ve herkes için müreffeh bir gelecek temennisiyle Dünya Barış Günü'nü kutluyor, bütün vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum."

(ANKA)