kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
31 Ağustos 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

En doğru yol, Türkiye'yi sinema filmleriyle pazarlamanız

Güncelleme : 20.07.2008 02:12
- Türkiye'yi ne zaman keşfettiniz?
- 20-25 sene önce yatla geldim. Bu beşinci gelişim.

- Kendi merakınız mıydı, yoksa bir müşteri talebi üzerine mi geldiniz?
- Görmek istediğim bir yerdi. Bunu hep yapıyoruz zaten, her yere gidip geziyoruz. 'Bu kimin için iyi olabilir, kim buraya uymaz' diye görmek istiyoruz. O zaman çok daha farklı bir Türkiye'ydi.

- Neyi değişmiş buldunuz?
- Çok yeni binalar var, daha Avrupai bir hava var. Restoranlar çok daha fazla, çok daha ilerlemiş, çok daha güzelleşmiş, inanılmaz fantastik bir gece hayatı var ve alışveriş cenneti.

- Şimdi neden buradasınız?
- Yeni açılan otelleri, yerleri görmem gerekiyor. Buradan Bodrum'a, sonra da İtalya'ya geçip Floransa'da açılan Four Seasons'ı göreceğim.

- İstanbul'da yeni keşifleriniz oldu mu, nereleri görüp ziyaret ettiniz?
- Reina ve Suada'ya gittim. Biliyorsunuz; Saint Tropez gece hayatıyla anılan bir yerdir ama bence İstanbul'da gece hayatı çok daha eğlenceli...

- Durum böyleyken Türkiye'nin iyi pazarlandığını düşünüyor musunuz işin uzmanı olarak? Mesela dünya jet-set'inden talep var mı Türkiye'ye?
- Türkiye'ye talep var bunu biliyorum ama çok iyi pazarlandığına inanmıyorum. Türkiye keşfedilmemiş değerli bir taş gibi. Londra, Paris gibi şehirler arasında İstanbul'un yerinin çok daha yüksek olması gerekiyor. Daha iyi pazarlanabilir İstanbul. Doğru medyada ama özellikle doğru magazinlerde Türkiye'nin yer alması sağlanmalı. Bu şekilde insanları çekebilirsiniz. Tanıtım için en mükemmel yol nedir biliyor musunuz? Sinema filmlerinde yer almalı Türkiye! İnsanlar reklamlarla çok fazla ilgilenmez ama koltuklarına rahat rahat uzanıp bir film izlerken hafızaya kaydederler beğendikleri yerleri. Sex and the City mesela New York'u cazip hale getirdi, herkes o kadınların gittiği yerleri merak etti. Bu en kolay yol, inanın. Hem biliyor musunuz İstanbul ne için iyi olabilir? Evlenmeden önce bekarlığa veda partisini farklı ülkelerde yapmak isteyenler var. İstanbul bunun için de son derece uygun...

- Bunu önerecek misiniz müşterilerinize peki?
- Doğru insanlar için kesinlikle önereceğim. Gece hayatı mükemmel çünkü.