kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
31 Ağustos 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Dr. Akif Poroy:

Kadında selülit sekse engel mi?

ESRA TÜZÜN
Güncelleme : 06.07.2008 00:25
Günümüz kadınının bir numaralı takıntısı, 'Selülit seksi görünmeyi engeller mi?' sorusu. Seksolog Dr. Akif Poroy ve Estetik Cerrah Dr. Osman Şenel bu konuyu kendi açılarından tartıştı..
Dr. Akif Poroy:
Selülitli kadınların, cinsel yönden daha çekici ve başarılı oldukları bile düşünülüyor.

Selülitli kadın daha mı seksi?
Selüliti 'dişilik özelliği' gibi görenler bile var. Onlara göre selülitin kıvrımlı ve özel estetik yapısı, kadınsı bir özellik. Selülitli kadınların cinsel yönden daha çekici ve başarılı oldukları bile düşünülüyor.

Selülit seksi görünmeyi engelleyebilir mi?
Engelleyemez, selülit en fazla kadının bazı yerlerindeki estetiği bozabilir. Ama bir kadın seksi görünmek isterse selülit buna asla engel olamaz. Kadının bir bakışı, bütün selülitlerini silebilir.

Kadın mutlaka selülitsiz mi olmalı?
Hayır, bu imaj zorla kafamıza kazınmaya çalışılıyor. Photoshop programı selülitsiz vücutlar yaratıyor. Ama bunlar gerçek değil. Çok toplu ve selülitli kadınlar da çok çekici olabilir. Kadın vücudu kusurlarıyla da güzeldir, bu takıntıdan önce kadınlar kendilerini kurtarmalı.

Erkeklerin, 'Bu kadın selülitli,' diye bir kadını itici bulması normal mi?
Erkekler de bu modadan etkileniyor. Eleştirmek istedikleri kadına 'selülitli' etiketini yapıştırıveriyorlar. Ama selülit iticilik ya da çekicilik yaratabilecek güçte bir şey değildir. Erkekler selüliti çok fazla baz almazlar.

Kusursuz bir vücut ile en seksi kadın vücudu aynı şey mi?
Kesinlikle değil. Benim pek çok vajinismus hastam var. Kadınlar çok güzeller. Hatta kusursuz denebilir ama seks hayatları yok. Bir kadının seks potansiyelinin ipucunu, vücudunun kıvrımlarından ya da yağ tabakasından anlayamazsınız.

Bir kadını sevgilisi 'selülitin var' diye eleştiriyorsa kadının tepkisi ne olmalı?
Burada önemli olan söyleniş şeklidir. Uygun bir dille söylenmesi gerekir. Aşağılayarak söylemek kadına zarar verir. Kritik bir durumdur çünkü kadın bu eleştiriden rahatsız olduğunu söylerse, bunu söyleyen erkek bir süre sonra dışarı bakar. Kadın önlemini alsın, erkek de artık söylemesin.
Dr. Osman Şenel:
Üçüncü ve dördüncü derecede selülit, görsel anlamda güzelliği ciddi şekilde etkiler, zarar verir.

Selülitli kadın daha mı seksi?
Hayır, kesinlikle katılmıyorum. Selülitin dört derecesi vardır. Birinci ve ikinci derecede selülit varsa, belki seksapeli etkilemeyebilir ama üç ve dördüncü derece, görsel anlamda güzelliği ciddi şekilde etkiler, zarar verir.

Selülit seksi görünmeyi engelleyebilir mi?
Seksiliğin yüzde 50'si dış görünüş, yüzde 50'si ruhtur. Bakışı, davranışı ile kadın çok etkili olursa, belki selülitlerinin kötü etkisini azaltabilir. Ama selülit, bir kadının kendine yeterince bakmadığının da göstergesidir. Bu nedenle seksi görüntüyü etkiler.

Kadın mutlaka selülitsiz mi olmalı?
Modern güzellik anlayışı içinde selülite yer yok. Birinci derece, ikinci derece hafif selülit olabilir ama yürürken belli olan üçüncü derece selülit ile seksiliği ve güzelliği aynı kategoride değerlendiremeyiz. Kadın, mümkün olduğu kadar selülitsiz olmalı.

Erkeklerin, 'Bu kadın selülitli,' diye bir kadını itici bulması normal mi?
Hayır o kadar da değil. Bir kadını itici bulmak için bir tek selülitin yeterli olduğunu zannetmiyorum. Bakımsız ya da az bakımlı bulabiliriz ama itici bulmak çok keskin bir cümle...

Kusursuz bir vücut ile en seksi kadın vücudu aynı şey mi?
Hayır, kusursuz bir vücut güzel bir vücut anlamına gelebilir. Seksilik için kadının cazibesi, ruhu, yani yüzde 50 dişilik unsuru vardır. Akıl var, zarafet var, vücut lisanı, eğitim unsurları da vardır.

Bir kadını sevgilisi 'selülitin var' diye eleştiriyorsa kadının tepkisi ne olmalı?
O adamla bir daha görüşmesin. Biz plastik cerrahlar bile birlikte olduğumuz kadının fiziksel özelliklerini eleştiremeyiz. Saygısızlık, kabalık ve ayıptır.
Haberin fotoğrafları