kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
31 Ağustos 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Kumarda işin içine ego girer

Güncelleme : 06.07.2008 00:36
- Zevk için hangi oyunları oynarsınız?
- Online oyunları seviyorum. Strateji oyunları oynuyorum. Bu aralar Facebook'ta poker oynuyorum. Kumarhaneler serbestken Yeşilköy'de bir buçuk yıl krupiyelik yaptım. Günlük hayatımda olduğu gibi orada da çok soğukkanlıydım. Öyle bir an geliyor ki, adamın birine 40 bin doları ellerinle veriyorsun. Hiç elim titremeden, neşe içinde öderdim. Lanet etmeye de gerek yok, çünkü bilirdim ki adam bir süre sonra o parayı geri verecek. Sonra kara para aklanıyor denildi, kumarhaneler kapandı.

- Kumarda zekâ etkili mi?
- Sistem geliştirebilirsiniz ama kumarda şans faktörü çok büyük. Yetenek de söz konusu ama şansını yüzde 1-2 artırırsın. İnsanlar kumarhanelerin açık olduğu dönemde, burada bedava yiyoruz içiyoruz diye kendilerini kandırıyordu. Orada ne paralar kaybederek heba olan insanlar gördüm. Bu nedenle bilinçli oynamaya inanmıyorum. Çünkü işin içine insanın egoları giriyor. Farkında olmadan oynadığınız parayı artırıyorsunuz.

- Akıldan kaç basamaklı sayıları çarpabilirsiniz?
- Çok ekstrem şeyler yapamam. Eskiden bu tarz işlemleri kafa patlatıp yapıyordum. Kafadan üç, dört basamaklı sayıları çarpıyordum. Şu anda yapamam. Çünkü bu bir pratik meselesi. Normal bir çarpma gibi yapmazsın, bir sistemi vardır.