kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

33 bin 500 hektar orman alanı yandı!

Yeni Haber
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, diğer Akdeniz ülkelerine göre en düşük orman yangınlarının Türkiye'de meydana geldiğini belirterek, orman yangınlarına müdahalenin 1 saatten 20 dakikaya indirildiğini söyledi.

Bakan Eroğlu, "Bizim dönemimizde yanan alanlarla ilgili bir santimetrelik tahsis yapılmamıştır" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi programlara katılmak üzere Tekirdağ'a geldi. Tekirdağ Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Eroğlu'nu, kapıda Vali Aydın Nezih Doğan karşıladı. Ziyaret sırasında valilik anı defterini imzaladıktan sonra açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, orman yangınları hakkında bilgi verdi. Bu yılki orman yangınları dönemini henüz atlatmadıkları için teyakkuzda olduklarını ifade eden Eroğlu, en uzak noktadaki yangınlara bile müdahale etme süresini 1 saatten 20 dakikaya indirdiklerini söyledi. Orman yangınları ile ilgili olarak henüz 2008 yılı bilançosunun çıkarılmadığını ifade eden Bakan Eroğlu, "Yangınla ilgili mevsim daha bitmedi. Teyakkuz halindeyiz, umarım bu hafta bitecektir. Ben Orman Genel Müdürlüğümüzün bütün mensupları ile gurur duyuyorum. Çok fedakarca bir çalışma ile en az şekilde kurtardık. Çünkü 2003 ve 2007 yılları arasında Akdeniz ülkelerine baktığımızda oran olarak da, miktar olarak da en az yangın bizde olmuştur. Ben Yunanistan'dan örnek vermek istiyorum. 2008 yılının ölçümleri henüz bitmedi. Ama 2007 yılı sonu itibari ile 5 yılda 33 bin 500 hektar Türkiye'de yangın oldu. Ama Yunanistan'da istemeyiz elbette, 270 bin hektar, Fransa'da 150 bin hektar civarında yangın oldu. İspanya'da, Portekiz'de bizim 4-5 katımız kadar yangın oldu. Bunun sebebi de biz hakikaten çok erken müdahale ediyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu, daha önceki hükümetler döneminde yangınlara 1 saatte müdahale edildiğini vurgulayarak, bu süreyi 20 dakikaya indirdiklerini belirtti. Bakan Eroğlu, "Bizim dönemimizde yanan alanlar ile ilgili bir santimetrelik tahsis yapılmamıştır. Tamamı bizden önceki hükümetler zamanında yapılmıştır. Ön tahsisler bütün işlemler yapılmıştır. Bir tane yerle ilgili kesin tahsis işlemini yapmak durumunda kaldık. 2006 yılında kesin tahsis işlemi yaptık. Ama yangında tahsis edildikten sonra çıkmıştır. Orada MNG'nin bahis konusu olan alanı bizimle ilgili değildir. Bizden önce yapılan tahsistir. Bir gazete bununla ilgili başlık attı aradığımızda onlarda kabul ettiler. Yoksa yangın çıkıp da tahsis değildir" şeklinde konuştu.

Bakan Erdoğlu, valilik ziyaretinin ardından Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün'ü makamında ziyaret ettikten sonra AK Parti Tekirdağ İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi'ne katıldı.