kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bayramiç'te orman yangını

Yeni Haber
Kazdağları'ndaki Ayazma mesire yeri yakınlarında bulunan Gavurgerdeği mevkisindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangına, Çanakkale'de konuşlandırılan THK'ye ait 4 uçak ve bir helikoprer ile çevre köylerden vatandaşlar müdahale ediyor.

Bölgenin sarp ve kayalık yapısı nedeniyle arazözler, yangın yerine ulaşma konusunda güçlük çekiyor.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

4 YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI TÜRBÜLANS NEDENİYLE ÇALIŞMALARDA KULLANILAMIYOR

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alınmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğü, THK'ya ait 4 yangın söndürme uçağının türbülans oluştuğu için çalışmalarda kullanılamadığını bildirildi.

Kazdağları Ayazma mesire yeri yakınlarındaki Gavurgerdeği mevkisindeki orman yangının kontrol altına alınması için çalışmaların devam ettiği, arazinin sarp olması nedeniyle ekiplerin rahat hareket edemediği belirtildi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, THK'ya ait 4 yangın söndürme uçağının türbülans oluştuğu için çalışmalarda kullanılamadığını, söndürme çalışmalarının 2 helikopterle sürdürüldüğünü söylediler.

Yetkililer, karaçamların yoğun olduğu bölgede yangının yavaş ilerlediğini ancak ekiplerin sarp ve kayalık arazi nedeniyle yangını kontrol altına alma çalışmalarını güçlükle yürüttüğünü kaydettiler.

Yaklaşık 1 hektar alanda etkili olan yangının söndürülmesi çalışmalarına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile çevredeki köylerden vatandaşlar da katılıyor.

(AA)