kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bilgisayarsız yapamayanlar cep telefonunu 'akıllı' alıyor

19.08.2008
SERVİS ve yazılımlarla akıllanan telefonlar için hem operatörler hem de cihaz üreticileri rekabet ediyor. Operatörler daha çok faturalı abone ve ses dışında hizmet satmak için bu tür yetenekli telefonları kullanmayı teşvik ediyor. Bu telefonları akıllandıran en önemli yazılım da işletim sistemi ve cihaz tasarımı. iPhone şık tasarımı ile dikkat çekerken, BlackBerry kolay kullanım ve e-posta servisi ile dikkat çekiyor. İşletim sistemi konusunda ise Microsoft, Nokia ve Black Berry rekabet ediyor.

BlackBerry Bold

TURKCELL'IN satışına dün başladığı Black Berry Bold 3N destekli yeni BlackBerry telefonu. Internet bağlantısı WiFi üzerinden de yapıyor. Kaliteli ekranı ve mutimedya özellikleri ile tercih ediliyor. Kolay kullanılan eposta servisi ile dikkat çekiyor.

Samsung Omnia
DOKUNMATİK ekranı, iPhone tasarımına benzer şekli ile dikkat çekiyor. Microsoft Windows Mobile 6.1 işletim sistemi kullanan Samsung Omnia, kendine özel basit "sürükle bırak" arayüzü ile farklılaşıyor.

HTC Touch Diamond
DOKUNMATIK ekranı ve diğerlerine göre daha küçük boyutları ile dikkat çekiyor. Windows Mobile 6.1 yazılımı kullanılıyor. Henüz satışına Türkiye'de başlanmayan telefon 3 boyutlu görüntülerdeki başarısı ile öne çıkıyor.
Haberin fotoğrafları