kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ÖMER ÜRÜNDÜL

Kartlar çözdü

Partizan maçı öncesi ve sonrası vurguladım; Fenerbahçe'nin bugün sakatlar yüzünden eldeki orta saha oyuncularıyla günümüz futbolunun istediği ilkeleri yerine getirmesi kesinlikle mümkün değil. Belli bir metrekarenin dışına çıkamayan Maldonado, ağır, devamlılığı olmayan, pres yapmayan Alex, ne zaman ne yapacaklarını ne kendileri ne de arkadaşları anlayabilen Uğur ve Kazım.
Fenerbahçe, İstanbul BŞB karşısında sıkıntılı bir ilk yarı yaşadı. Kadro yapısı dolayısıyla oyuna istenildiği gibi hükmedilemedi, rakip baskı altına alınamadı. Oyun geniş alana yayıldı, sürekli yerleşmiş savunmaya hücum etmek mecburiyetinde kalındı. Kanatlar hiç çalışmadı, çalışması da mümkün değildi. Çünkü Uğur Boral ve Kazım yardımlaşmayı ve kanat kombinelerine ortam hazırlamayı bilmiyorlar. Üstelik de üst düzey bireysel oynuyorlar. Böyle bir tabloda kenar defans adamlarından kanat atakları bekleyemezsiniz.
İlk devredeki en olumlu hareket, Semih'in sezisiyle kaptığı bir sürpriz topta çok iyi zamanlamalı bir pasla Güiza'yı kaçırmasıydı. Faulle kesilen bu atak da rakibi 10 kişi bıraktı.

KOLAY SARI KART!
İkinci devre başında İstanbul BŞB 9 kişi kalınca maç da bitti. Fenerbahçe'nin orta sahasında defansif-ofansif en başarılı isim bu seneye kadar bu bölgede hiç görev yapmamış Semih olduğuna göre sakatlar iyileşene kadar F.Bahçe sıkıntılar yaşamaya devam edecek. Diğer gözlemlediğim bir konu da Alex artık duran topları iyi kullanamıyor. Bu da Fenerbahçe'nin duran toplardaki silahını ortadan kaldırmış durumda. Güiza yine çok gol kaçırdı ama kısa sürede patlama yapacağı görüşündeyim. Çünkü sürekli çalışıyor ve futbolu biliyor.
Hakemler için senelerdir üzerinde durduğum konu kolay sarı kart çıkarmanın maçlardaki adaleti ortadan kaldırması. Ligin ilk haftasında bu konuda iki örnek yaşadık. Ali Sami Yen'de M. Kamil Abitoğlu, Avni Aker'de Cüneyt Çakır'ın yanlış gösterdikleri ilk sarı kartlar yüzünden iki oyuncu ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi, maçların neticesine etki etti.
Dün gece de Süleyman Abay aynı hataya düştü. İstanbulsporlu Serhat'ın ilk sarı kartı son derece gereksizdi. Hatta ikinci sarı dahi bana göre tartışılır.
21:00
Kayserispor - Galatasaray
Turkcell Super Lig (LİG TV)
21:00
Denizlispor - Antalyaspor
Turkcell Super Lig
21:00
Eskişehirspor - Hacettepespor
Turkcell Super Lig
21:00
Bursaspor - Gençlerbirliği
Turkcell Super Lig
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor 0  
  Gaziantep 2  
 Fenerbahçe 2  
  İ.B.B. Spor 0  
 Kocaeli 0  
  Sivas 2  
 Eskişehir -  
  Hacettepe -  
 Bursa -  
  G.Birliği -  
 Denizli -  
  Antalya -  
 Kayseri -  
  Galatasaray -  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Hacettepe Fenerbahçe Cumartesi 19:00  
 Konya Denizli Cumartesi 20:00  
 Kayseri Kocaeli Cumartesi 20:00  
 Galatasaray Antalya Cumartesi 21:45  
 Sivas Bursa Pazar 19:00  
 G.Birliği Eskişehir Pazar 20:00  
 Gaziantep Ankaragücü Pazar 20:00  
 İ.B.B. Spor Ankaraspor Pazar 20:00  
 Trabzon Beşiktaş Pazar 21:45