kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hayalet festivali bambu tırmanma yarışıyla sona erdi

Yeni Haber
Tayvan'da hayalet ayı festivallerinin son gününde bambu kulelere tırmanma yarışı yapıldı. 12 takım 43 metre uzunluğundaki kulelere en hızlı tırmanmak için ter döktü.

Başkent Taipei'in 35 kilometre doğusundaki Toucheng kasabasında düzenlenen yarışların yaklaşık 200 yıllık bir geçmişi var. Tayvan halkı Çin takvimine göre yedinci ayda hayaletlerin dünyaya geldiğine inanıyor. Hayalet ayının son gününde bambudan yapılan kulelere tırmanma yarışı düzenleniyor.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Ku-peng ismi verilen kuleler iki kısımdan oluşuyor. Yarışmacılar kulenin ağaç kütüklerinden yapılan ilk kısmını tırmandıktan sonra bir platformun üzerine çıkıyor. Platformun üzerinde bambudan yapılmış 12 tane kule bulunuyor. Yarışmacılar bambu kulelere tırmanıp kulenin zirvesini bıçakla kesmeye çalışıyor. Hedefine ulaşan yarışmacı kulenin içindeki yiyecek ve diğer ödüllerin de sahibi oluyor.

Organizasyon komitesi başkanı Tsai Tsai-ding, yarışın en zor kısmının platformun üzerine çıkmak olduğunu söyledi. Tsai, platforma üstüne çıkacak kadar yaklaşan yarışmacıların mutlaka güvenlik halatı kullanmak zorunda olduğunu belirtti. Yarışmacılar herhangi bir kaza ihtimaline karşılık bambu kulelere tırmanırken de güvenlik halatını kullanmak zorundalar.

Bu yılki yarışmayı ev sahibi Toucheng takımı kazandı. Bambu kuleye ilk tırmanan Tocheng takımı 80 bin NT (3 bin YTL) ödül aldı.

CİHAN