kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Bana verilen ceza, Şam rejiminin yalnızlığını gösteriyor"

Yeni Haber
Suriye'nin, gıyabında ömür boyu hapis cezasına mahkum edilen eski devlet başkan yardımcısı Abdülhalim Haddam, hakkındaki kararın Şam yönetiminin yalnızlığını gösterdiğini söyledi.

Fransa'nın başkenti Paris'te sürgünde yaşayan Haddam, AFP'ye yaptığı yazılı açıklamada, hakkındaki kararı kınadı ve "Bu karar beni korkutmuyor ve kararlılığımı etkilemeyecek" dedi.

Haddam, askeri mahkeme tarafından ömür boyu hapse mahkum edilmesini, "halkı baskı altında tutarak ülkeyi büyük bir cezaevine döndüren Suriye rejiminin yalnızlığının bir göstergesi" olarak değerlendirdi.

Avukat Hüsameddin Habbaş, askeri mahkemenin 17 Ağustosta 73 yaşındaki Haddam'a 13 ayrı mahkumiyet cezasına çarptırdığını belirtmişti. Haddam'a isnat edilen suçlar arasında "siyasi iktidarı devirmek için komplo düzenlemek, Suriye'yi yurt dışında kötülemek amacıyla yalan bilgiler yaymak, Suriye'yi kötüleme eylemlerine maruz bırakmak" gibi suçlar yer alıyor.

İktidardaki Baas Partisinin eski ağır toplarından olan Haddam, Şam yönetiminin izlediği dış siyaseti eleştirdikten sonra Haziran 2005'de istifa etmiş ve Fransa'ya sürgüne gitmişti.

Suriye'de parlamento tarafından vatana ihanetle suçlanan Haddam, 2006'da Suriye Selamet Cephesi adında bir koalisyon kurmuş ve başta Suriyeli Müslüman Kardeşler olmak üzere sürgündeki muhalifleri bir araya getirmişti.

AA