kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haydarpaşa Gar sanata ev sahipliği yapacak

Yeni Haber
Hicaz Demiryolu'nun 100. kuruluş yıldönümü 1-14 Eylül tarihleri arasında Haydarpaşa Gar'da yapılacak bir çok etkinlikle kutlanacak.

TCDD'nin Genel Müdürlüğü'nün yaptığı yazılı açıklamaya göre, Sultan II.Abdülhamit'in stratejik açıdan çok önemli bulduğu ve dönemin şartlarının getirdiği bütün olumsuzluklara rağmen yapımına 1900 yılında başlanılan ve 1908 yılında bitirilen Hicaz Demiryolu'nun 100.kuruluş yıldönümü 1-14 Eylül 2008 tarihleri arasında Haydarpaşa Gar'da yapılacak etkinliklerle kutlanacak.

Abdüsselam Ferşatoğlu'nun katkılarıyla, 1 Eylül 2008 günü saat 15.00'te geçmiş tarihe ışık tutan 80 fotoğraftan oluşan Osmanlı Hicaz Demiryolu Fotoğrafları sergisinin açılışı ile başlayacak olan etkinlikler arasında, Başbakanlık Arşivler Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan arşiv niteliğindeki tabloların sergilenmesi ile TCDD Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği Hicaz Demiryolları ve Hızlı Trenle ilgili tanıtım filmleri, PTT Genel Müdürlüğü Hicaz Demiryollarını hayata geçmesi anısına bastırılan pullar yer alacak.

Bütün etkinlikler tarihi dokusu ile İstanbul'un en önemli mekanlarında biri olan Haydarpaşa Gar'ında 15 gün boyunca vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek.

(ANKA)