kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Meclis'te 4.5 milyon YTL'lik ihaleye Toptan engeli

Yeni Haber
Meclis Televizyonunun 14 yıllık arşivinin elektronik ortama kaydedilmesi için açılacak ihaleye Meclis Başkanı Köksal Toptan engel oldu.

Toptan'ın uzun bir süredir yürütülen ihale çalışmalarıyla ilgili Meclis Televizyon müdürü ve teknik elemanlarla görüştüğü ve sorduğu sorulara tatmin edici yanıtlar alamadığı için ihalenin yapılmasına onay vermediği öğrenildi.

Meclis Televizyon Müdürlüğü tarafından uzun süredir yürütülen elektronik arşiv çalışmalarında ihale aşamasına gelinirken, açılacak ihale Meclis Başkanı Köksal Toptan tarafından iptal edildi. Meclis Televizyonu arşivinin elektronik ortama alınması ile Genel Kurul ve haber yayınlarını içeren kasetlerin digital sistemde hard disklere kaydedilmesi, yayın sırasında arşivden görüntü girilmesi amaçlanıyordu.

Edinilen bilgilere göre, Televizyon Müdürlüğü teknik ekiplerine yaptırılan çalışmalar sonucunda ihale şartnamesi hazırlanırken, Meclis Başkanı Köksal Toptan da bir süre önce Satın Alma Müdürü ile görüştü. Toptan'ın Satın Alma Müdürü ile yaptığı görüşmenin ardından Televizyon Müdürlüğü'ne giderek yapılacak olan ihale konusunda Televizyon Müdürü ve teknik elemanlarla görüştüğü kaydedildi. Toptan'ın ihale ile ilgili Televizyon Müdürü ve teknik elemanlara sorular sorduğu ancak tatmin edici yanıtlar alamadığı, bunun üzerine de 4.5 milyon YTL'lik ihalenin yapılmasına onay vermediği öğrenildi.

Meclis Başkanı'nın Televizyon müdürü ve teknik elemanların konu ile ilgili yeterli bilgi sahibi olmadıkları gerekçesiyle ihaleye onay vermediği kaydedildi. Elektronik arşiv ihalesiyle ilgili Televizyon müdürü ve teknik elemanlarla yaptığı görüşmelerin ardından Toptan'ın "arşiv ihalesi yapılmayacak" diye talimat verdiği belirtilirken, kulislerde de "Meclis Başkanı 4.5 milyon YTL'nin nasıl bir iş için harcanacağı konusunda tatmin olmadı" görüşü dile getirildi.

DAHA ÖNCE DE İPTAL EDİLMİŞTİ

Meclis Televizyonunun arşivinin bozulmasını ve kaybolmasını önlemek için daha önce de eski Meclis Başkanı Bülent Arınç döneminde çalışmalar sonucunda ihale açılmış ancak yapılan ihale Arınç tarafından iptal edilmişti.

(ANKA)