kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul'da atletizm coşkusu

AA
Yeni Haber
Spor giyim firması Nike'ın, dünyanın 25 kentinde düzenlediği Human Race koşularının bir ayağı olan ''Human Race İstanbul'' koşusu yapıldı.

Boğaziçi Köprüsü'nün Anadolu yakasında yer alan Asya'ya geçiş noktasındaki Beylerbeyi cebinden Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun verdiği startla başlayan ve Boğaziçi Köprüsü, Büyükdere Caddesi, Beşiktaş, Ortaköy ve Kuruçeşme olmak üzere 10 kilometrelik güzergahta gerçekleştirilen koşuya, yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Organizasyonda Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun yanısıra Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de eşi Annalisa Lucia Şimşek ile birlikte yer aldı. Bakanlar, organizasyonda bir süre koştular.

Pekin-2008'de 2 gümüş madalya kazanan milli atlet Elvan Abeylegesse'nin de katıldığı koşuda, 5 engelli sporcu da araçlarıyla birlikte yer aldı.

Elvan Abeylegesse, anlamlı gördüğü bu organizasyonda koştuğu için çok mutlu olduğunu ifade ederken, Avrupa ve Dünya Şampiyonu olmayı hedeflediğini söyledi.

Abeylegesse, ''Etiyopyalı Tirunesh Dibaba'yı ne zaman geçeceksin?'' sorusunu ise ''Bir gün geçerim'' diye yanıtladı.

Birleşmiş Milletler'nin (BM) destekleği ve Medeniyetler İttifakı projesi kapsamına alınan ve İstanbul dışında Los Angeles, New York, Londra, Madrid, Paris ve Sao Paulo gibi dünyanın önemli kentlerinde gerçekleştirilen koşuya, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu da destek verdi.

Bu arada koşu çerçevesinde saat 19.50-20.30 arasında Boğaziçi Köprüsü, saat 20.00'den itibaren de Barbaros Bulvarı, Beşiktaş Meydanı, Dolmabahçe, Ortaköy ve Kuruçeşme güzergahındaki caddeler kademeli olarak trafiğe kapatıldı.

İlk 3'ün derecelendirilmediği koşuda sporseverler, güzel bir yaz akşamında Boğaziçi Köprüsü'nü geçmenin keyfini çıkarırlarken, Nike'in dağıttığı kırmızı tişörtleri giyen katılımcılar, köprüde adeta kırmızı bir görüntü oluşturdu.

Diğer yandan bayanlarda koşuyu birinci bitiren Danimarkalı Anne Mette Knudsen ve erkeklerde vatandaşı Steen Wolter'a hediye verildi.

Öte yandan koşunun ardından sanatçı Kenan Doğulu, Turkcell Kuruçeşme Arena'da bir konser verdi. Ayrıca konser öncesi havai fişek gösterileri yapıldı.
21:00
Kayserispor - Galatasaray
Turkcell Super Lig (LİG TV)
21:00
Denizlispor - Antalyaspor
Turkcell Super Lig
21:00
Eskişehirspor - Hacettepespor
Turkcell Super Lig
21:00
Bursaspor - Gençlerbirliği
Turkcell Super Lig
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor 0  
  Gaziantep 2  
 Fenerbahçe 2  
  İ.B.B. Spor 0  
 Kocaeli 0  
  Sivas 2  
 Eskişehir -  
  Hacettepe -  
 Bursa -  
  G.Birliği -  
 Denizli -  
  Antalya -  
 Kayseri -  
  Galatasaray -  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Hacettepe Fenerbahçe Cumartesi 19:00  
 Konya Denizli Cumartesi 20:00  
 Kayseri Kocaeli Cumartesi 20:00  
 Galatasaray Antalya Cumartesi 21:45  
 Sivas Bursa Pazar 19:00  
 G.Birliği Eskişehir Pazar 20:00  
 Gaziantep Ankaragücü Pazar 20:00  
 İ.B.B. Spor Ankaraspor Pazar 20:00  
 Trabzon Beşiktaş Pazar 21:45