kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Evlilik kolay değil

Bolu İl Genel Meclisi üyesi CHP'li Fahrettin Tanyar'ın öldürülmesinin eşi tarafından planlanması beni hiç şaşırtmadı. Sağmalcılar Cezaevi'nde kalırken, bu tarz cinayetlerin faili kadınlara sıkça rastlamıştım. Boşanmak bir külfet gibi geliyor onlara. "Konu komşu ne der? Adam ayrılmayı kabul eder mi? Ederse bile yeterli nafaka vermeyeceği için ortada kalırım?" vs. gibi endişelerle, cinayeti tercih ediyorlar. Daima bir aşıkları oluyor ve onun yardımına başvuruyorlar.
Kendilerini evlilik cenderesinde hisseden kadın okurlarıma seslenmek isterim: Bu cinayetler mutlaka ortaya çıkıyor. Çünkü polis, ölen kocanın eşini ilk şüpheli olarak mütalaâ ediyor.
Cinayet için her metodu denemiş kadınlar. Meselâ, kocanın siyasi bir yönü varsa, terör kurbanı gibi göstermiş onu; yastıkla boğmuş, kalp krizi demiş; uyurken vücuduna elektrik teli bağlamış; kafasına ağır bir darbe indirip, hırsızlık süsü vermiş vs...
Her seferinde yakalanıyorlar. Kocanızdan kurtulmak istiyorsanız, en kolay yol boşanmak. "Etraf ne der" diye düşünmeyin. Çünkü, diğer alternatif çok daha kötü. Sonunda mutlaka adalet yakanıza yapışıp, cinayetinizin bedelini size ödettirecektir.
Erkeklerden ziyade, kadınlar kocalarını öldürüyor. Bu da, cemiyetin kadınlar üzerine koyduğu baskının bir işareti. Erkek rahatça eşinden boşanır, boşanmasa bile evini ayırır ve bir başka kadınla yaşayabilir. Ama kadına "mahalle baskısı" yüzünden kocasını öldürmek daha kolay geliyor.