kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Minareye baz istasyonu

Amasya'dan feryat... Mithat Ertürk ve arkadaşları, Yeni İstasyon Camii'nin cemaati, Diyanet İşleri'nin bir genelgesiyle, minareye cep telefonları için baz istasyonu kurulacağından yakınarak yardım istiyorlar. Montaj başlamış ama, müftülüğün ve Amasya milletvekili Akif Gülle'nin müdahalesiyle geçici olarak durdurulmuş.
Baz istasyonlarının sağlığa zararlı olduğu herkesçe biliniyor. Yeni İstasyon Camii'nin çevresi ise çok kalabalık. Solunda, haftada iki gün pazar yeri kuruluyor. Sağında, köy minibüslerinin garajı var. Bir başka tarafta ilköğretim okulu ve de 6 katlı binalar. Paraya ihtiyaç yok ama, Diyanet İşleri, minareye takılan baz istasyonlarından temin edilen maddi imkânlarla, Tokyo'da cami yapılacağını söylüyormuş.
Tayyip Erdoğan'ın hapse düşmesine yol açan bir şiirle sesleniyor Amasyalılar bize: "Minareler süngümüz, kubbeler miğferimiz, mısralarını düşünürsek, o süngülerle, o kubbenin altındaki cemaati ölüme mi sürüklemek istiyorsunuz?"
Amasyalılar benim hemşehrim. Birçok okurumun ricasını yerine getirmeye çalışıyorum ama, özellikle Amasya'nın sesini ilgililere duyurmak istedim.