kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Komşulara özenip otomobil satın alan pişman oluyor

19.08.2008
Otomobil, gayrimenkulden sonra en pahalı yatırım. Bu yüzden otomobil satın alırken, daha sonra pişmanlık yaşamamak için en doğru tercihi yapmak gerekli. Bunun için ilk önce otomobilden beklentiniz ne olduğunu tespit edin. Sizin için en uygun model sedan mı, hatchback mi, 4x4 SUV mu belirleyin. Karar verdikten sonra, satın almayı düşündüğünüz otomobilin sadece fiyatına değil, kullanım maliyetine, yedekparça fiyatlarına, servis hizmetlerinin kalitesi ve ikinci el değerine bakın. Arkadaşlarınızın, komşularınızın otomobillerine özenip, sonra pişman olacağınız bir otomobili tercih etmeyin. Satın almadan önce aşağıdaki soruları cevaplayın, sonra kararınızı verin. Ancak unutmayın, bütün değerlendirmeler sonrasında tercih edeceğiniz otomobil, kullanmaktan keyif alacağınız bir model olsun. Tabii ki, seçenekleriniz bütçenizle sınırlı.

* Otomobillerin fiyatlarını iyi inceleyin. Liste fiyatının dışında pazarlık yapmayı unutmayın.

* Sedan mı, hatchback mi, SUV mu hangisi size uygun? Satın alacağınız otomobilin modelini belirlerken, ihtiyaçlarınıza göre karar verin. Hayalinizdeki otomobili satın almayın.

* Güvenlik donanımlarına dikkat edin! ABS, EBD, havayastıkları gibi güvenlik aksesuarlarının fiyata dahil olup olmadığını öğrenin.

* Kullanmayacağınız aksesuarlara para verip, otomobilin maliyetini gereksiz yere arttırmayın.

* Satış sonrası servis ağı sorunsuz markaları tercih edin. Servis ve işçilik fiyatlarını araştırın.