kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erkekler de yüz peeling'i yapmalı!

28.08.2008
Yaz sıcakları ve nem, kadınların olduğu kadar erkeklerin cildini de etkiliyor. Esquire dergisi ise erkeklere şunları öneriyor: Nemini kaybeden ve tahriş olan cildinizi yeniden sağlıklı bir görünüme kavuşturmak için peeling yapmalı ve mutlaka nemlendirici ürünler kullanmalısınız ..
Sıcak havalarda; cildinizdeki akneler, akne çukurları ve siyah noktalar daha kritik bir hâl alır, cildinizdeki parlama artar. Sıcaklık arttıkça daha çok terlersiniz ve bu durum, yüzünüzü olumsuz etkiler. Tamam, terlemek iyidir ve hatta bir noktada detoks etkisi yapabilir ama ter, bu olumlu etkilerinin yanı sıra cildinizdeki ölü hücrelerin, bakterilerin ve kirliliğin artmasına da yol açar. Bu yaz kendinize bir iyilik yapın ve Esquire dergisinin erkeklere özel verdiği küçük tüyoları dikkate alarak, yüzünüzdeki yağlı görünümden kurtulun!

* Yüzünüzü günde en az iki kez, cildi arındırırken kurutmayan bir temizleyiciyle yıkayın. Bu sayede 'T' bölgenizdeki yağlanmanın dengelendiğini göreceksiniz.

* İnsan metabolizması yaz aylarında daha hızlı çalıştığı için, hücre yenilenmesi de hızlanır. Bu yenilenmenin neticesinde ortaya çıkan ölü hücreler ciltten uzaklaştırılmazsa ciltte lekeli ve kirli bir görüntü oluşur. Haftada iki kez yüzünüze peeling (deri soyucu kremle yapılan temizleme işlemi) yaparak bu problemden kurtulabilirsiniz.

* Cildiniz normalde kuru da olsa, yaz aylarında sıcaklığın ve terin derinizde bulunan doğal yağları yüzeye çıkarması sonucu yüzünüzde yağlı bir görünüm oluşabilir. Bu can sıkıcı parlak görüntüden kurtulmak için, nemlendirici özellikli bir ürün kullanabilirsiniz.

* Yaz sıcaklarında, özellikle sırt bölgenizde baş gösteren sivilceler ve akneler için haftada üç kez vücut peeling'i kullanmanızı öneririz. Ürünü, duş sırasında dairesel hareketlerle cildinize uygulamanız yeterli. Bu sayede hem cildinizdeki ölü hücreler arınacak hem de akneler ve sivilceler yok olacak!

SAÇLARIMA KIYAMAM DİYORSANIZ...
Yaz ayları, uzun ve kabarık saçlarla uğraşmak için hiç de doğru bir zaman değildir. Eğer özel saç ürünleriyle vakit kaybetmek istemiyorsanız, saçlarınızı üç numaraya vurmanızı öneririz. Bu sayede, hem seksi görüneceksiniz hem de rahat edeceksiniz. Yine de 'Saçlarıma kıyamam' diyenlerdenseniz, şu önerileri dikkate alabilirsiniz...

* Eğer seyrek saçlıysanız, bu aylarda saçlarınızı uzatmayı düşünmeyin bile; doğrudan üç numaraya vurun gitsin. Ama bu işlemden önce biraz bronzlaşmayı ihmal etmeyin!

* Eğer gür saçlıysanız ve saçlarınıza kıyamıyorsanız, saçlarınızı mutlaka arkaya taramalı ve ıslak bir görünüm vermelisiniz. Ancak bunun için jöle kullanmak yerine organik spreyleri ve suyu tercih edin.

* Saçlarınızı güneşin zararlı ışınlarından, havuz ve deniz suyunun yıpratıcı etkilerinden korumak için de koruyucu spreyler kullanmanız gerekir. Bu sayede saç telleriniz matlaşmaz, kırılmaz, klor ya da tuzdan etkilenerek dökülmez.

KETEN GÖMLEĞİN KERAMETİ

Organik kumaştan yapılmış, nefes alan ve ter emen, gözenekli dokuya sahip uzun kollu bir keten gömlek giyerek hem şık görünebilir hem de vücudunuzu güneşin zararlı etkilerinden koruyabilirsiniz.

EN HAFİF KOKULARI TERCİH EDİN
Yaz ayları, ter kokmaktan en çok korkulan ve parfüme şiddetle ağırlık verilen aylardır. Sıcağın şiddetinin en üst seviyede hissedildiği bu ayda, mümkünse en hafif ve en kalıcı kokulara yönelin.

TIRAŞ OLUN TAHRİŞ OLMAYIN

Güneşin en çok zarar verip yıprattığı bölge yüzünüzdür. Bu nedenle, yaz aylarında yanık cildinizle tıraş olmak bir işkenceye dönüşebilir. Siz en iyisi doğru ürünleri seçin ve kendinize eziyet etmeyin.

* Jiletle tıraş oluyorsanız kullandığınız tıraş köpüğü çok önemlidir. Tercihiniz cildi nemlendiren bir üründen yana olsun. Ayrıca, kullandığınız tıraş bıçağı da çok önemli.

* Yaz aylarında, tıraş sonrasında cildinizi mahvetmek istemiyorsanız kolonya ya da alkol içeren herhangi bir ürünü kullanmayın.