kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çin lideri Hu'ya, Türkmenbaşı madalyası verildi

Yeni Haber
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan'a gelen Çin Devlet Başkanı Hu Jintao'ya, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından, Türkmenistan'ın ülkenin en yüksek ödülü olarak kabul edilen 'Türkmenbaşı' madalyası verildi.

Çin lideri için düzenlenen madalya töreni Aşkabat'taki Ruhiyet Köşk'ünde yapıldı. Törende konuşma yapan Türkmen lider Berdimuhamedov, Türkmen-Çin üst düzey görüşmelerin verimli geçtiğini kaydederek, Çin'in Türkmenistan'ın en yakın dost ülkesi ve güvenilir ortağı olduğunu ifade etti. Berdimuhamedov ayrıca, Türkmenistan ile Çin arasındaki ilişkilerin pekiştirilmesine sağladığı katkılarından dolayı Jintao'nun Türkmenistan ilk Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı'nın adını taşıyan 'Türkmenbaşı' madalyasına layık görüldüğünü kaydetti.

Ardından Berdimuhamedov, Çinli meslektaşı Hu'ya Türkmen milli giysileri ile madalyasını takdim etti.

Daha sonra bir konuşma yapan Hu, 13 yıl önce Türkmenistan'a ilk kez geldiğini, o günden bu yana ülkenin değiştiğini kaydetti. Çin lideri, Türkmenistan'ın ülkesinin güvenilir ortağı olduğunu ve böyle kalacağına inandığını sözlerine ekledi.

CİHAN