kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fenerbahçe 3 puanla tanıştı

AA
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Fenerbahçe 3 puanla tanıştı
Turkcell Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, bu sezon ikinci lig maçında ilk galibiyetini aldı.

Sezona, ilk hafta deplasmanda Gaziantepspor yenilgisiyle başlayan sarı-lacivertliler, kendi sahasında seyircisinin önünde çıktığı ilk maçta galibiyetle tanıştı.

Fenerbahçe bu galibiyetle, ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı da ilk galibiyetini almış oldu. Geçen sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan ilk maçta rakibine 2-0 yenilen Fenerbahçe, Kadıköy'deki mücadelede rakibiyle 2-2 berabere kalmıştı.

FENERBAHÇE, GOLLERİ RAKİBİ 9 KİŞİ KALDIKTAN SONRA BULDU

Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında golleri rakibi 9 kişi kaldıktan sonra buldu. Maçın başında rakip kale önünde çok sayıda pozisyon bulan ancak faydalanamayan sarı-lacivertliler, rakibi ilk yarının son 15 dakikasında 10 kişi kalmasına rağmen etkili olamadı. Sarı-lacivertliler'in golleri, Büyükşehir Belediyespor'da ikinci oyuncu 47. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldıktan sonra gelmeye başladı.

Fenerbahçe'de 51. dakikada Kazım, 61. dakikada da Semih golle buluşarak takımlarını galibiyete taşıdı.

Sarı-lacivertliler, 61. dakikada skor 2-0 olduktan sonra rakibi karşısında bulduğu çok sayıda pozisyonu değerlendiremedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'A 2 KIRMIZI KART

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe karşısında maçı iki futbolcusu kırmızı kart gördüğü için 9 kişiyle tamamladı.

Maçın 30. dakikasında Metin'in kırmızı kartıyla 10 kişi kalan Büyükşehir Belediyespor, 47. dakikada maçta 2. sarı kartını gören Serhat'ın oyun dışı kalmasıyla, maçın sonuna kadar 9 kişiyle mücadele etti.

2 KIRMIZI, 5 SARI KART

Karşılaşmanın hakemi Süleyman Abay, maçta 2'si kırmızı 5'i sarı olmak üzere toplam 7 kart gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Metin ve Serhat (Çift sarıdan) kırmızı kart, İlyas ve Tjikuzu sarı kart görürken, Fenerbahçe'de Gökhan, Yasin ve Can maçın sarı kart gördüler.

KAZIM'IN GOL DANSI

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı takımının ilk golünü Fenerbahçeli futbolcu Kazım, attığı golü dans ederek kutladı.

Stat hoparlörlerinden çalınan marşa bir süre dans figürleriyle eşlik eden Kazım daha sonra takım arkadaşlarıyla gol sevincini paylaştı.

ARAGONES'TEN SAVUNMADA DEĞİŞİKLİKLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones, maçın ikinci yarısında 9 kişiye karşı oynayan takımında savunmada değişiklikler yaptı.

İspanyol teknik adam, 67. dakikada Gökhan'ın yerine Önder'i, 77. dakikada da Yasin'in yerine Can'ı oyuna dahil etmesi dikkat çekti.

VOLKAN, UĞUR'A BAĞIRDI

Maçın 23. dakikasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un atağından sonra kaleci Volkan Demirel, bir hışımla Uğur'a doğru koşarak geriye dönmediği için bağırdı.

İSPANYA GOL KRALI'NIN GOLÜ YOK

İspanya Ligi'nin gol kralı olarak transfer edilen Daniel Guiza, Turkcell Süper Lig'deki ikinci maçında da gol atamadı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında çok gol kaçıran Guiza, Gaziantepspor'a 1-0 kaybedilen karşılaşmada da gol bulamamıştı.
21:00
Ankaraspor - Gaziantepspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Kocaelispor - Sivasspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Fenerbahçe - İ.B.Bspor
Turkcell Super Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor 0  
  Gaziantep 2  
 Fenerbahçe 2  
  İ.B.B. Spor 0  
 Kocaeli 0  
  Sivas 2  
 Eskişehir -  
  Hacettepe -  
 Bursa -  
  G.Birliği -  
 Denizli -  
  Antalya -  
 Kayseri -  
  Galatasaray -  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00