kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Alınabilecek en iyi sonuç"

Yeni Haber
Toplu görüşmelerin 5. turunda hükümet ile memurlar arasında anlaşma sağlanmasının ardından açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen için ideal olan sonucun değil ama mevçut yasayla alınabilecek en iyi sonucun çıktığını söyledi.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplu görüşmelerin anlaşma ile sonuçlanmasının ardından açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplu görüşme masasına çalışanların beklentilerine çözüm olabilecek ekonomik, sosyal bütün konularla ilgili çalışmalar yaparak hazırlıklı geldiklerini belirtti.

Masada kısa ve orta vadeli taleplerini ortaya koyduklarını belirten Gündoğdu, çalışanlarla sosyal devletin ilkesi gereği devleti barıştıracak, çalışanların motivasyonunu sağlayacak bir rapor hazırlayarak masaya koyduklarını ifade etti. Bu sene toplu görüşmelerin son kez yapılması ve toplu iş sözleşmesine geçiş ile ilgili taleplerini de masada dile getirdiklerini kaydeden Gündoğdu, görüşmelerden bu konuyla ilgili yol haritasının çıkmasının, görüşmelerin kazançlarından biri olduğunu söyledi.

Ek ödemelerle ilgili en düşük memur maaşına 103 YTL, ortalama devlet memuru maaşına 112 YTL iyileştirilme verilmesinin Memur-Sen'in Ağustos ayı için ideal öngörüsü olduğunu belirten Gündoğdu, ''Ek ödemelerin
ikinci kısmının Ocak 2009'da verilmesini arzuluyorduk. Sayın Bakanımız sağ olsun 2012'inin ikinci yarısına kadar geri kalan ek ödemenin yüzde 45,5'lik kısmını masada sendikalarımızla birlikte çalışalım, olgunlaştıralım yaklaşımında bulundu. Ek ödemelerin verilmesiyle memurundan az alan idareci konusu da bu masada çözüldü. İdeal hiyerarşideki dengenin gözetilmesi kararı da bu masadan çıktı. Bunu da buradan müjde olarak arkadaşlarımıza vermek mümkün. 4/B'lilerin eş tayini, becayiş hakkı, askerlik dönüşü işlerine dönebilmeleri gibi konuları imza altına aldık. İdeal olarak da 4/B'nin kadroya geçirilmesi talebimiz devam ediyor. KEY ödemeleriyle ilgili alamayan, mağdur olan arkadaşlarımız var. Yine bu masadan bu mağduriyetlerin giderilmesine yönelik çalışmalar yapılması kararı çıktı. Yüzde 4+4,5 en az memnun olduğumuz sonuç. Önce saydığım konular memnuniyetimizin yüksek olduğu konular. İdeal olan değil, bu yasayla kopabileceğimiz ancak bu olabilirdi. Bunun da hedeflenenden, planlanandan yukarıya çıkmış olmasını bundan sonraki toplu sözleşmeli sendikal hakka geçişle paydaş olma ümidi ile çalışanlar adına gelecek süreçte daha olumlu kazanımlar elde edilebilirliğimizin bir başlangıcı olarak algılanmasını arzu ediyoruz" dedi.

Gündoğdu, 15 günlük süreç öncesi aylarca, yetkili kurum ve kuruluşlarla irtibata geçerek, bu masayı, bu masanın işlevsizliğine son vermek dahil anlamlı hale getirmeye çalıştıklarını belirterek, ''Bu yasayla olabilecek en anlamlı sonuç diyorum. Çalışanlarımıza 10 YTL toplu görüşme primi konusu kamuoyuna değişik yansıtılıyor. Hiçbir konfederasyonun sendikalara yönelik bir kuruş talebi olmamıştır. İşçi sendikaları toplu sözleşme imzaladıklarında üyeleriyle ilgili ikramiye, prim alıyorlar. Biz de 930 bin örgütlü sendikalı üyelerin aidatına, kasasına, cebine yansıyacak bir talep olarak masaya getirmiştik. 10 YTL olarak çıktı. Miktarı küçüktür, ama örgütlü topluma pozitif bakış adına bu da önemlidir'' diye konuştu.

İHA