kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"İran'a saldırı dünya savaşını başlatır"

Yeni Haber
İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, İran'a yönelik herhangi bir saldırının dünya savaşını başlatacağını savundu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Tuğgeneral Cezayiri, "İran'ın üzerine bina edildiği değerlerin barış, kardeşlik, adalet ve eşitlik eksenli olduğunu" belirtti.

"İran'ın aksi istikametinde yer alan ABD ve uluslararası siyonizm, savaş ve tehdit eksenli değerler üzerine kurulmuştur" diyen İranlı komutan, "İran'a yönelik bir saldırıda her şeyden önce sahte ve eğreti rejimler ortadan kalkar" ifadesini kullandı.

Cezayiri, "İran'ın öğretilerinin kalplerde ve gönüllerde yer edindiğini, bu yüzden savaş ve tehditle ortadan kaldırılamayacağını" belirterek, "İran'a saldırı dünya savaşını başlatır" dedi.

Herkesin dünyada barış ve huzur için çalışması gerektiğini kaydeden Cezayiri, "Ateş, kurunun yanında yaşı da yakar, kendisini ateşten çok uzakta görenler hata yapıyor" dedi. İranlı komutan, "ABD ve İsrail'in hadsiz hesapsız, aç gözlü politikalarının dünyayı uçurumun kenarına getirdiği" görüşünü savundu.

"Dünyaya demokrasi getireceği iddiasındaki ülkelerin baş aşağı gitmekte olduğunu" savunan Cezayiri, "Dünya, tutum ve düşüncelerde büyük değişikliğe şahit olacak" ifadesini kullandı.

AA