kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Karayolları'na bu kuleler dikilecek

Koruma Kurulu, Karayolları arsası üzerinde yükselecek Zorlu Center için mimar Murat Tabanlıoğlu ve Emre Arolat'ın ortak hazırladığı projeyi seçti. 5 değişik fonksiyonu barındıracak projenin tamamı 2011'de bitecek..
İstanbul'un en değerli arsalarından Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisi üzerinde mimar Murat Tabanlıoğlu ve Emre Arolat'ın birlikte hazırladığı proje yükselecek. 800 milyon dolar bedelle arsayı satın alan Zorlu Gayrimenkul'ün açtığı proje yarışmasında finale kalan 4 proje arasından İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Tabanlıoğlu ve Arolat'ın projesini seçti. Zorlu Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Levent Ergül, seçilen projede, 96 bin metrekarelik inşaat alanında 50 bin metrekarelik yeşil alan öngörüldüğüne dikkat çekti.

'ANITSAL YAPI'
"İstanbul'da 'kendisinden 50 yıl söz ettirecek anıtsal yapı' gerçekleştirme hayalimizi Arolat ve Tabanlıoğlu'nun yapacak olması bizi de çok mutlu etti" diyen Ergül, finale kalan tüm projeleri benimsediklerini dile getirdi. Ergül, "Hangisi seçilirse seçilsin büyük bir zevkle inşa edecektik. Kurulu, kamusal alan kullanımının maksimum düzeyde olacağı bir projeyi seçtikleri için kutluyorum. Ayrıca yarışmaya katılan diğer mimar arkadaşlarımı da başarılı projeleri nedeniyle tebrik ediyorum" dedi. Projede; konferans salonları, konser salonu, müze, kütüphane gibi sosyal ve kültürel yapıların yanı sıra otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ve rezidanslar da bulunacak. Bu özellikleri ile Türkiye'de ilk kez 5 değişik fonksiyonu içinde barındıran bir karma kullanım projesi olacak Zorlu Center için, ilgili belediyelerden onay alınacak. Projenin, İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olacağı 2010 yılı çalışmalarına yetiştirilmesi planlanıyor. Buna göre, 2010'da sosyal ve kültürel merkez ile alışveriş merkezinin, 2011'de ise otel, iş merkezi ve rezidansın tamamlanması hedefleniyor.
Haberin fotoğrafları