kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Otoda fiyat listesi teke indi, hediye dönemi başladı

19.08.2008
ÖTV düzenlemesi sonrasında otomotivde satış kampanyalarının şekli değişmeye başladı. Fiyat listesi teke inerken, peşin alımlarda büyük indirimlerin yerini hediyeler aldı..
Temmuzda yürürlüğe giren, ÖTV ile ilgili düzenlemeler, otomotiv kampanyalarında yeni bir dönem başlattı. İndirimi yüzde 10 ile sınırlayan yeni uygulama sonrasında, kampanyaların şekli değişmeye başladı. Daha önceden görülen yüksek indirimlerin yerini hediyeler aldı. Ayrıca, yeni dönemle birlikte otomotivde birden fazla fiyat listesi uygulaması son buldu. Otomotiv firmaları tek bir fiyat listesi yayınlamaya başladı. Yılın ilk yarısını kapatma davası ve global dalgalanmanın yarattığı olumsuzluklarla geçiren firmalar, bu dönemde yaşanan satış kaybını kapatmayı planlıyor.

FORD
Ford Otosan, 'Ramazan Erzak Paketi Hediyeli' servis kampanyası ile Ford Cargo araçları yetkili servislerine çağırıyor. Ford Cargo'ların bakım işlemlerinde müşteriler, 400 YTL ve üzerinde alacakları hizmetlerde Ramazan kolisini hediye olarak alabilecek. Transit modellerinde ayda 576 YTL'ye 48 ay vadeli 20 bin YTL'lik kredi veren Ford, binek modellerinde 3 bin YTL'ye varan indirim sunuyor.

RENAULT
5 Ağustos2 Eylül tarihleri arasında geçerli olan yaz sonu avantajında Renault, 2 bin 750 YTL'ye varan indirimler sunuyor. 2008 model tüm Renault binek ve ticari modeleri için geçerli olan bu özel fırsatta Symbol 19 bin 800 YTL.

CHEVROLET
Ağustosta Captiva ve Epica alan tüm müşterilere 'Entegre kameralı ve bluetooth'lu Mio navigasyon cihazı' Chevrolet'den hediye ediliyor. Chevrolet, 2008 yılının Ocak ayında başlayan 'LPG dönüşüm kiti Chevrolet'den hediye' kampanyasına ağustos ayında da devam ediyor.

TOYOTA
Toyota 'Arabanızı getirin, otomobil verelim' adlı satış kampanyasını sürdürüyor. Toyota, Multimode şanzımanlı Yaris'in tüm modellerinde 500 YTL, Corolla'nın dizel versiyonlarında ise artı 750 YTL indirim sunuyor.

KIA
Ağustos sonuna uzatılan '1 Euro=1.599 YTL' kampanyası Sorento ve Sportage modelleri için uygulanıyor. Ticari araçlarda ise vergi levhasını ibraz edenlere yüzde 3 indirim yapılıyor.

SKODA
Tüm modellerinde '+2 yıl VDF Full Life' garanti paketi hediye ediyor. Kampanya, 2 yıllık garantinin sona ermesinin ardından150 bin km'ye kadar geçerli ek 2 yıl garantiyi içeriyor. Ayrıca Skoda'da, Yeni Fabia 4 bin 300 YTL'ye varan indirimli fiyatlar, ayda 297 YTL'den başlayan taksit seçenekleriyle satışa sunuluyor.

HYUNDAI
Ağustos ayı boyunca satılan Tucson ve Santa Fe modellerinde, aksesuar paketini (ön&arka tampon koruyucusu, yan basamaklar ve Thule-Olimpos araç üstü taşıma aparatı) hediye olarak veren Hyundai, 2008 model yılına ait binek araçlarda 500 ile 2 bin YTL arasında, hafif ticari araçlarda ise bin YTL peşin alım indirim kampanyası uyguluyor.

VOLKSWAGEN
VW, Transporter Caravelle ve Crafter Volt modellerinde peşin alım indirimi ve uygun kredi koşulları sunuyor. Kampanyada 60 aya varan vade seçenekleri sunuluyor.

TATA
Tata Türkiye Distribütörü İsotlar Grup'un sunduğu özel kampanyada Indigo, Indica ve Marina modelleri 3 bin YTL'ye varan indirimlerle sunuluyor.

PEUGEOT
Peugeot 308'de 2 bin 750 YTL'ye varan,107 HDI modelinde bin 237 YTL'ye varan indirimler dikkat çekiyor,

OPEL
Opel Astra Classic modellerinde tavsiye edilen perakende kampanyalı anahtar teslim fiyatı Club modelinde bin 500 YTL, Comfort modelinde ise bin YTL düşürüldü. Örneğin 1.4 HB Club modelinin tavsiye edilen kampanyalı anahtar teslim başlangıç fiyatı 26 bin 418 YTL'den 24 bin 448 YTL'ye geriledi.
Haberin fotoğrafları