kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cinsel sorunlar çiftlerde huzur bozar

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
28.08.2008
23 yaşında bir gencim. 4 senedir bir kızla çıkıyorum ve onunla yakında evlenmeyi düşünüyorum. Benim erken boşalma sorunum var. Bu durumdan kız arkadaşım çok şikayetçi. Ne yapacağımı bilmiyorum. R.K./Bursa
Erken boşalma erkeklerde en sık görülen cinsel işlev bozukluğudur, bu durum zamanla çiftler arasında huzursuzluklara ve çatışmalara yol açabilir. Ancak erken boşalma her zaman tedavi edilebilen bir hastalıktır. Erken boşalmanın kişilik yapınızdan ve 'yine erken boşalacağım, yine partnerimi tatmin edemeyeceğim' gibi endişe, korku ve kaygılardan kaynaklanabileceğini unutmayın.

DUYGULARINIZI PAYLAŞIN
Eşinize karşı dürüst olun, duygularınızı onunla paylaşın ve size destek olmasını isteyin. Sevişme sırasında, performansa değil sadece ve sadece sevişmenin verdiği hazza odaklanın. Rahatlayın ve gevşeyin, boşalma korkusu aklınıza geldiği an durup makat ve yumurtalıklarınızın olduğu bölgedeki kasları 3 kez kasıp yavaşça gevşetin. Etik olarak bir ilaç ismi önermemiz doğru bir davranış olmaz ancak hekim kökenli bir cinsel terapiste başvurarak ilaç konusunda yardım alabilirsiniz.