kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
30 Ağustos 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Barınaktan duygu yüklü bir fotoğraf karesi.

Yedikule'nin yıldızları

NESLİHAN TUNÇ
Güncelleme : 29.08.2008 18:57
Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı ve Gezginler Derneği ortaklaşa bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Kimsesiz hayvanların fotoğraflanacağı yarışma, barınaktan hayvan sahiplenmenin önemine dikkat çekmeyi amaçlıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yedikule'nin yıldızları
Hayvan barınağı deyip geçmeyin, Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı'nda keşfedilmeyi bekleyen ne yakışıklılar, ne güzeller var bir bilseniz. Artık onlar da şöhretler kervanına katılacak gibi görünüyor. Çünkü barınakta bir fotoğraf yarışması düzenleniyor. Fotoğraf makinesini kapan soluğu barınakta alıyor. Bu kez objektiflere yansıyan kurdeleler takılmış Siyam kedileri, rengarenk boyanmış terrierler değil. Birbirinden güzel fotoğraf karelerinde, barınakta yaşam sürdüren kimsesiz sokak hayvanları gülümsüyor olacak. Üstelik yarışmaya katılmak için son iki gün. Yarışmaya katılmak istiyorsanız, hemen bugün makinenizi alıp barınağa gidin. Hem güzel fotoğraflar çeker hem de belki birkaç kimsesiz hayvanın başını okşarsınız. Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı ve Gezginler Derneği'nin ortaklaşa organize ettikleri fotoğraf yarışmasının amacı, barınakta bulunan ve birçoğu cins olan 2 bine yakın köpeği sahiplendirmek için dikkat çekmek. Hayvan hakları için yoğun mücadele veren Gezginler Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekiyor: "Birkaç gün önce Başakşehir'de çocuklar eski bir inşaatın içinde bir köpeğe tecavüz edip yaktılar. Bu ve buna benzer o kadar çok olay oluyor ki, bütün bunları önlemek için çok çalışmak gerekiyor. Biz her canlının yaşama hakkı olduğunu düşünüyoruz. İnsanların barınaktan hayvan sahiplenmelerini istiyoruz. İşte bu fotoğraf yarışması da bu amaçla yapılıyor."

HER CİNS KÖPEK VAR
Prof. Dr. Orhan Kural, katıldığı bütün konferanslarda gençlere hayvan barınaklarıyla ilgili öğütler verdiğini söylüyor: "Gençlere 'Maç seyretmek yerine barınağa gidin,' diyorum. Bu tür faaliyetlerin onları yücelteceğini anlatıyorum. Okulların, çocukları topluca hayvan barınaklarına götürmesi gerekiyor. Barınaklara her türlü destek çok önemli. Hayvan ithalatının yasaklanması gerekiyor. Bunun için çabalıyoruz. Petshoplar'da hayvanlara küçücük kafeslerde işkence ediliyor. İnsanlar ille cins istiyorlarsa barınakta her cins köpek bulmak mümkün. Çünkü birçoğu sokağa terk ediliyor. Bunları sahiplenebilecekleri gibi evlat da edinebilirler. Yani evlerine almadan sadece hayvanın maddi masraflarını üstlenip, hafta sonları dolaşmaya götürebilirler." Yedikule Hayvan Barınağı gönüllü yöneticisi Mimar Meral Olcay barınaklarında 2 bin civarında sahipsiz, yaklaşık yüzde 80'i cins köpek bulunduğunu söylüyor: "Prof. Dr. Orhan Kural ile barınağımızın ortak çalışması sonucunda bu kadar çok cins köpeğin ev sahibi olması için dikkat çekmek amacıyla bir fotoğraf yarışması düzenledik. Barınakların amacı, sokak hayvanlarının barınması ve rehabilitasyonu olduğu halde, sorumluluk sahibi olmayan insanlar tarafından petshop'lardan satın alınan cins hayvanlar bir müddet sonra sanki bir kırık oyuncak gibi sokağa atılıyor ve barınaklar cins hayvanlarla doluyor. Bu durumu göz önüne sermek ve köpek sahiplenmek isteyenlerin barınaklardan köpek almalarını teşvik etmek istiyoruz." Amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açık olan yarışmaya katılabilmek için tanınan süre 1 Eylül Pazartesi günü saat 17.00'de sona eriyor. Sonuç bildirimi ise 14 Kasım 2008'de yapılacak. Yarışmada birinciye 1500 YTL, ikinciye 750 YTL, üçüncüye 750 YTL ödül verilecek. Ödüllerin Fatih Belediyesi tarafından verileceği yarışmada Gezginler Kulübü de törenle birer özel plaket sunacak. Ayrıca jürinin seçtiği eserler Yedikule Hayvan Barınağı'nda sergilenecek. Yarışma jürisinde ise Erol Büyükburç, İzzet Keribar, Gültekin Çizgen, Nasuh Mahruki, Leman Sam gibi ünlü isimler yer alıyor.
Bilgi için tel:(0212) 633 58 57, www.yedikulehayvanbarinagi.com
Haberin fotoğrafları