kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

TMSF, Çukurova'nın peşinde

TMSF'nin Çukurova'ya yönelik uygulamasına bakınca, Yunus'un dizeleri aklıma takıldı: "Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme / Seni sigaya çeken bir Molla Kasım gelir."
Ne alâkası var diyeceksiniz. Tek alâka, aradan 100 yıl geçse de, bir hesap soranın çıkacağını, Yunus'un "keramet" şeklinde seslendirmesi. Çünkü, gelmiş bir Molla Kasım, Yunus'un ölümünden yıllarca sonra... onun şiirlerini, "Şeriata uygun", "Uygun değil" diye ayıklamaya başlamış; uygun görmediklerini de nehre atıyormuş. Tam o sırada gözüne, yukarıdaki mısralar ilişince hatasını anlayıp tövbe etmiş.
Burada tövbe edecek olan Ahmet Ertürk değil; çünkü görünen o ki, veyahut ilk intibaımız o ki, ortada gerçekten "eğri büğrü" bir durum mevcut. Şimdi TMSF, 1996'da yapılan bir sıra dışı (!) işin üzerine gidiyor.
Mehmet Emin Karamehmet, İnterbank'ı Cavit Çağlar'a satmadan önce, Çağlar'ın paravan şirketlerine 250 milyon dolar kredi açmış. Sonra, bu kredinin tamamı, el altından Çukurova'ya aktarılmış. Ama borç resmen Çağlar'ın üzerinde görünüyormuş. TMSF, 250 milyon doları Çağlar'dan tahsil edemeyince, Çukurova'ya rücu ediyor.
Karamehmet'in adının karıştığı olaylar bununla sınırlı değil. Maalesef Rusya'ya kaçan, Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün bant kayıtları, bir yayın organının nasıl "ekonomik kaldıraç" gibi kullanıldığını da ortaya koyuyor.