kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Medya ve Ergenekon

Eski Jandarma İstihbarat Başkanı, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, odasına gelip gideni dinlediği basına yansıdı. Buna göre, Tuncay Özkan'ın, Medya Grup Başkanlığı'nın sona ermesi üzerine, Mehmet Emin Karamehmet, Jandarma Genel Komutanlığı'na çağrılıyor. Toplantıya, Levent Ersöz ve Jandarma Teknik Takip Dairesi Başkanı Albay Atilla Uğur katılıyor. Ersöz, Şener Eruygur Paşa'nın sitemini dile getirirken, Karamehmet'e şunları söylüyor: "Komutanımızın selâmı var. 'Tuncay Bey'e bunu yapmasını Mehmet Bey'den beklemezdim' diyor. Bir iki yıllık sıkıntılarınızı paylaşmış, sizlere yardımcı olmuş bir insan. Bazı çevrelerden, bazı kişilerden size birtakım şeylerin geldiğini biliyoruz. Sonuçta, bu bir vefadır. Komutanımız, 'Mehmet Bey bizi hiçe saydı, konuyu kendisine aktar. Umarım telâfisini yapar' diyor."
Tuncay Özkan, 16 Aralık 2003'te Levent Ersöz'e gidiyor. Konuşmada, gene Atilla Uğur var. 3'lü, Karamehmet'le yapılan toplantıyı tartışıyorlar aralarında. Tuncay Özkan, Akşam gazetesinde çalışan Ankara temsilcisi Nuray Başaran ile İsmail Küçükkaya'nın Çukurova'nın işlerini takip ettiğini anlatıyor. Özkan, aynı zamanda, Mehmet Emin Karamehmet'in BDDK ile sorunları çözmek için, Abdüllâtif Şener'e 500 bin dolar rüşvet verdiğini de iddia ediyor.
* Eruygur ne demek istedi?: Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, "Bir iki yıllık sıkıntılarını paylaştım" der ve Karamehmet'ten vefa beklerken neyi kastediyordu? Belgeler, Ankara temsilcisi Nuray Başaran'ın da, Jandarma'yla münasebetini ve görüşmeler yaptığını ortaya koyuyor. O tarihte, Ersin Pamuksüzer'in, Nuray Başaran'la birlikte Danıştay'dan çıkacak kararı, asker-sivil bürokrasiyle ilişki kurarak takip ettiğini biliyoruz. Bilmediğimiz ve inanmak da istemediğimiz nokta, Abdüllâtif Şener ile ilgili iddia.
* Benim düşüncem şöyle: Karamehmet, Nuray Başaran vasıtasıyla, pek çok askeri, (Meselâ MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç'ı), bu arada Şener Eruygur'u da devreye sokup, Danıştay'dan Pamukbank'ın iadesi yolunda bir karar çıkarttı. Ardından, emekliye ayrılacak olan Engin Akçakoca sayesinde Çukurova'nın çok lehinde bir protokol imzalandı. AK Partili siyasetçilerin şu veya bu şekilde ses çıkarmaması temin edildi. Ve en sonunda da, AK Parti'ye bedel olarak Tuncay Özkan'ın kellesi sunuldu.