kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TEM'de 7 araç birbirine girdi

Yeni Haber
TEM Otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişinde, 2 kamyonet 2 kamyon ve 3 otomobilin karıştığı zincirleme kazada 2 kişi yaralandı. Kullandığı kamyonetin içinde sıkışan sürücüyü kurtarmak için itfaiye ekipleri yaklaşık 1 saat çalıştı. Kaza nedeniyle Tem Otoyolu uzun süre trafiğe kapandı.

Kaza, saat 02.00 sıralarında, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişi İstanbul istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki asfaltlama çalışmaları nedeniyle araçlar, bölünen Anadolu istikameti yönüne yönlendirildi.

Bu nedenle köprü girişinde yoğun trafik oluştu. Aniden yoğunlaşan trafiği fark edemeyen 34 TU 6969 plakalı Aras Kargo'ya ait kamyonetin sürücüsü Doğan Sel (40), aracını durduramayarak önce Cengiz Biber yönetimindeki 34 HC 267 plakalı otomobile ardından da Bayram Eren'in kullandığı 34 FCH 51 plakalı kamyona arkadan çarptı. Daha sonra ise önlerindeki kazadan kurtulmak isteyen 2 otomobil ile 1 kamyonet ve 1 kamyon birbirine girdi. Kazada Cengiz Biber ile Doğan Sel yaralandı. Otomobilin sürücüsü Cengiz Biber olay yerine gelen ambulansla Şili Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kamyonette sıkışan Sel'i kurtarmak için itfaiye ve sağlık ekipleri yaklaşık 1 saat uğraştı. Sıkıştığı yerden çıkarılan Sel, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sel'in durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

7 aracın karıştığı kaza nedeniyle Tem Otoyolu uzun süre trafiğe kapandı. Kazaya karışan araçların kaldırılmasından sonra yol trafiğe açıldı.
Kazazede sürücüler, köprüdeki çalışma nedeniyle trafiğin aniden yoğunlaştığını, yoğunluğu fark edemeyen kamyonet sürücüsünün hızla araçların arasına dalarak kazaya neden olduğunu söyledi. Sürücüler, asfalt çalışması nedeniyle sürücüleri ikaz etmek için her hangi bir tabela konmamasının da kazaya davetiye çıkardığını ileri sürdü.

(CİHAN)