kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Amerikan askeri beraat etti

Yeni Haber
ABD'de görülen davada, Irak'ın Felluce kentinde 4 yıl önce 4 Iraklıyı öldürmekle suçlanan eski bir Amerikan askeri beraat etti.

Yargı kaynakları, ABD'nin Los Angeles kentinde sivil mahkemede yargılanan 28 yaşındaki Jose Luis Nazario'nun suçlu bulunmadığını duyurdu.

Felluce'de 2004 yılında 4 Iraklının öldürülmesine karışmakla suçlanan eski deniz piyadesi Nazario, bir sivil mahkemede savaş suçu işlediği gerekçesiyle yargılanan ilk Amerikan askeri oldu.

Ordudayken çavuş rütbesine sahip olan Nazario, 9 Kasım 2004'te Felluce'de 2 Iraklıyı öldürmek ve 2 Amerikan askerine diğer 2 Iraklının öldürülmesi emrini vermekle suçlanıyordu.

İddianamede, ''öldürülen Iraklılar silahsızdı, direnmediler ve ellerini kaldırmışlardı. Bu Iraklıları tutuklaması gereken Nazario, 2 Iraklıyı öldürdü ve 2 Amerikan askerine de 2 Iraklıyı öldürmeleri emrini verdi'' ifadesi yer alıyordu.

Nazario'nun avukatı, öldürülen Iraklıların kimliklerinin bile belli olmaması nedeniyle Nazario'nun beraat etmesini istemişti. Nazario'nun 2 Iraklıyı öldürme emri verdiği iddia edilen 2 Amerikan askeri de Nazario'ya karşı tanıklık yapmayacaklarını açıklamışlardı.

AA