kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kontes böreği

Undan 1 çay bardağı kadar ayrılır. Kalan unun ortası çukurlaştırılır. İçine margarin, bir adet yumurta, tuz ve ılık su konularak bir hamur yapılır. Bu hamur buzdolabında bir saat dinlendirilir. Diğer yandan tepsi yağlanır. Peynir küp küp doğranır. Sosisler robottan geçirilir. kaşık yağla sosisler sote edilir. Dinlenen hamur merdane ile açılır, fırın tepsisine yayılır. Hamura azar azar süt konur ve çırpılmaya devam edilir. İçine tuz ve karabiber konur. Yumurta aklarına bu karışım azar azar ilave edilir. Dinlenmiş hamur merdane ile açılır, tepsiye yayılır. Üzerine kavrulmuş sosis, küp küp doğranmış kaşar peyniri en üstede bu karışım konduktan sonra 180 derecedeki fırında 40 dakika pişirilir.

Malzemeler
*
300 gram un
* 150 gram margarin
* 150 gram kaşar peyniri
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 4 adet sosis
* 200 gram lor peyniri
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber

Fesleğenli makarna
Makarna bol tuzlu suda haşlanır. Domatesler küp küp doğranır. İçine sarmısak, fesleğen, tuz ve karabiber konur. 10 dakika karıştırılarak kavrulur. Makarnaya ilave edip karıştırılır. Kaşar rendesi serpilip, servis yapılır

Malzemeler
*
1 su bardağı makarna
* 2 adet domates
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı kaşar rendesi
* 1-2 dal fesleğen
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızıbiber

Kavunlu tart
Margarin eritilir, soğutulur. İçine yoğurt, şeker ve un ilave edilip, hamur yapılır. Bu hamur 20 dakika dinlendirilip, ikiye bölünür. Tepsiye yerleştirilir arasına dilim dilim kavun konur. Diğer parça üzerine kapatılır. Yumurta sürülür, kızarana kadar pişirilir. Üzerine kavun sosu dökülüp servis yapılır. Kavun sosu için 2 dilim kavun ve 2 kaşık pudra şekeri blenderdan geçirilir. İçine vanilya ve viski ilave edilip, karıştırılır.

Malzemeler
*
1 paket kek un
* 200 gram margarin
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yemek kaşığı tozşeker
* 2 dilim kavun
Kavun sosu için:
* 2 dilim kavun
* 1 çorba kaşığı viski
* 1 çay kaşığı vanilya
* 2 çorba kaşığı pudra şekeri